Annonce
Sydfyn

Nyt samarbejde om fællesskabspark i Bagenkop: - Det er fuldstændig vildt

Fællesskabsparken i Bagenkop er delt op i fire zoner: Et aktivitetsområde, et friluftsområde, et eventområde og en kolonihave, og hele området bindes sammen af en asfalteres aktivitetssti. Illustration DGI
Organisationen Just Human og og virksomhed Kompan er gået sammen og vil hjælpe med at opføre Fantastisk Fællesskabspark Bagenkop.
Annonce

Bagenkop: Fællesskabsparken i Bagenkop får et ordentligt løft med tilsagnet om, at virksomheden Kompan og organisationen Just Human Fonden vil gå med om bord og realisere parken i Bagenkop.

Ivan Nielsen fra Bagenkop - altid i bevægelse kan ikke få armene ned.

- Der skal noget til, at jeg bliver begejstret. Men der er jeg. Det er fuldstændig vildt, siger han.

Partnerskabet betyder, at projektet med ny fællesskabspark ved byens gamle fodboldstadion - som netop har modtaget trekvart million kroner fra Nordeas ”her-bor-vi-pulje” - får et ordentligt løft.

Virksomheden Kompan leverer udstyr til legepladser, udendørs fitness mv. Just Human, der er en dansk NGO stiftet af Chris MacDonald, inspirerer unge og deres rollemodeller til at passe på sig selv og hinanden.

- Vi blev ringet op, fordi de havde udpeget os, siger Ivan Nielsen, der ser en kæmpe hjælp i partnerskabet.

- De kan virkelig løfte projektet. De vil simpelthen gå ind og hjælpe os med at løfte og gennemføre projektet. Og det betyder, at det, vi ellers skulle betale os til ude i byen, nu ikke bliver aktuelt, siger han med henvisning til arkitekt-tegninger, byggetilladelser osv.

- De kommer med en hel masse muskler og ressourcer til projektet.

Annonce

En park for alle

Det er 18 frivillige med rødder i Bagenkop Bylaug, Bagenkop Borgerforening og Bagenkop Idrætsforening, der har udviklet projektet, Fantastisk Fællesskabspark Bagenkop.

Parken er opdelt i fire zoner: Et aktivitetsområde, et friluftsområde, et eventområde og en kolonihave, og hele området bindes sammen af en asfalteres aktivitetssti.


De vil simpelthen gå ind og hjælpe os med at løfte og gennemføre projektet.

Ivan Nielsen, Bagenkop


Parken skal kunne bruges året rundt på tværs af generationer, den skal få flere ud i det fri og skabe og vedligeholde fællesskaber indenfor motion og idræt, musik og kultur samt natur og friluftsliv.

- Parken skal kunne favne alle målgrupper. Børn og voksne skal kunne bevæge sig i den. Og dem, der ikke gider bevæge sig, skal have et sted at opholde sig, siger Ivan Nielsen, der også gerne ser, at den nye park kommer til at tiltrække en masse mennesker.

- Når man kører tur, skal man ikke køre over broen, men til Bagenkop, griner han.

Forventningen er, at parken skal stå færdig i sommeren 2022.

Just Human og Kompan er gået sammen om at fremme trivsel ved blandt andet at etablere  udeområde og udbrede budskabet om mere trivsel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce