Annonce
Kultur

Nyt samarbejde: Gymnasiet og ungdomsskolen opfører fælles musical

Nyborg Gymnasium har en flerårig tradition for at opføre forestillinger - her "Bohemian Rhapsody " fra 2013. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
Nyborg Gymnasium og Nyborg Ungdomsskole samler kræfterne og opfører fælles musical. - Vi elsker hinanden, siger gymnasiets rektor

Nyborg: Både Nyborg Ungdomsskole og Nyborg Gymnasium har årelange traditioner for hver især at sætte musical-produktioner op, og nu samler de to institutioner kræfterne for sammen at opføre musicalen "Bring it on".

"Det bliver ikke blot et spektakel af sang, skuespil, dans, cheerleading og tumbling på scenen, når det nye fælleshold henover det næste års tid prøver kræfter med musicalen ”Bring it On”. Det bliver samtidig nordisk premiere på stykket", forlyder det i en fælles pressemeddelelse fra gymnasiets rektor, Henrik Vestergaard Stokholm, og kunstnerisk leder af Nyborg Ungdomsskole, Jesper Nielsen, som skal instruere musicalen.

Det fælles samarbejde betyder ikke, at ungdomsskolens årlige rockmusical aflyses.

- Vi har blot føjet et led mere til, siger Jesper Nielsen.

- Og det er et sindssygt spændende samarbejde, som jeg glæder mig helt vildt til. Dels fordi "Bring it On" er en fed og krævende forestilling, men også fordi der er så stort et potentiale på Nyborg Gymnasium. En uddannelsesinstitution med næsten 1200 elever i en by med de musicaltraditioner, vi har her i Nyborg, skal kunne lave en forestilling, der er tæt på professionel og ikke kan matches af andre gymnasier i Danmark. Det er i hvert fald min ambition, siger han.

Annonce
Heidi Scheibye bliver forestillingens koreograf. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Vi elsker hinanden

Henrik Vestergaard Stokholm lyder lige så begejstret for det nye samarbejde:

- Vi har i forvejen en kreativ fællesmængde, når det gælder de fantastisk dygtige og talentfulde unge, der ofte både er elever hos os og dygtige, kreative kræfter i ungdomsskolens mange flotte opsætninger. Samtidig arbejder vi i forvejen tæt sammen med Ungdomsskolen, som har flyttet deres musikscene BUMS ind på gymnasiet med øvelokaler for upcoming musikere i Nyborg. Vi låner desuden idræts- og musikfaciliteter ud til de gode mennesker om aftenen og i weekenden, fordi mange af brugerne også er vores elever. Det er med andre ord en klassisk win-win, og vi elsker hinanden. Derfor tager vi nu det næste store skridt ud i rampelyset sammen.

Til forestillingen skal der bruges cirka 100 elever på, bag og foran scenen. Tilbuddet bliver for alle elever på Nyborg Gymnasium, uanset fagretning.

Audition

Der bliver audition i begyndelsen af september i år med prøvestart kort tid efter. Forestillingerne, der er for både elever, lærere, forældre og publikum, kommer på plakaten i uge seks næste år.

Et hold af lærere fra Nyborg Gymnasium vil udgøre et kreativt team, der blandet andet står for orkester/kor og bliver tovholdere på en række funktioner som scene, kostumer og markedsføring.

Kunstnerisk leder på projektet og instruktør er ungdomsskolens Jesper Nielsen, der sammen med rektor Henrik Vestergaard Stokholm tegner linjerne i samarbejdet. Jesper har i mere end 15 år stået i spidsen for Ungdomsskolens Rockmusical og har siden etableret MusicalTalentSkolen. Han har desuden instrueret musicals på Nordfynsspillene og Syddansk Musikkonservatorium.

Koreograf på forestillingen bliver Heidi Scheibye, der er tidligere elev på Nyborg Gymnasium. Hun er siden uddannet musicalperformer fra Musicalakademiet i Fredericia, og hun har senest arbejdet som blandt andet instruktørassistent på "Klokkeren fra Notre Dame" og "Tarzan" på Fredericia Teater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce