Annonce
Rejser

Nyt rejsebureau afstår fra flyrejser

Simon Grimstrup har været turleder i Alperne, på Kilimanjaro i Tanzania, Nepal og i bjergene i det nordlige Vietnam, og på turene med egne gæster vil han instruere i brug af de rigtige teknikker, uanset om det er vandring, mountainbiking eller skiløb. Foto: Massimilana Gava
Trailtours.dk vil gøre det lettere for kunderne at få oplevelser i naturen med mindst muligt klima-aftryk.
Annonce

Da Simon Grimstrup som ny rejsearrangør for godt et år siden havde solgt alle pladser på sin første tur til Vietnam, besluttede han, at det også skulle være den sidste med fly.

Hans samvittighed kunne ikke bære, at han skulle tjene penge på noget, som bidrog til den globale opvarmning. Derfor arrangerer Trailtours.dk, som hans bureau hedder, kun rejser med tog - og med bus i de tilfælde, hvor tog ikke er en mulighed.

Værdigrundlaget, som er formuleret på bureauets hjemmeside, er at "inspirere og gøre det lettere for danskerne at få fede oplevelser i naturen - og samtidig passe så godt på naturen, miljøet og klimaet som muligt. Vi ser os som brugere af naturen - ikke forbrugere."

Der er primært tale om gruppeture inden for vandring, løb, mountainbiking og skiløb/randonnee.

43-årige Simon Grimstrup har været turleder hos Topas siden 2012, løber ekstremløb i bjergene - faktisk er han Danmarks bedste bjergløber og har de bedste internationale resultater i landsholdsregi og i mere kommercielle løb - og er i øvrigt uddannet lærer. Det er som udgangspunkt også ham, der vil være rejseleder på alle løbeture.

Han erkender, at rejser aldrig kan gøres 100 procent CO2-neutrale, men han har en ambition om at gøre det lettere og mere komfortabelt for folk at foretage et klimabevidst valg uden at skulle gå på kompromis med komfort, effektivitet og oplevelser.

På turene vil deltagerne i øvrigt altid have mulighed for at vælge vegetariske og/eller veganske måltider.

Trailtours' gæster kommer så vidt muligt til at bo på mindre hoteller, der ikke er en del af store hotelkæder, og så lover Simon Grimstrup i øvrigt, at priserne aldrig vil blive sat ned i sidste øjeblik, hvis der er ledige pladser - derimod vil der være tilbud til dem, der bestiller i god tid.

Simon Grimstrup løber blandt andet ekstremløb i bjergene. Foto: Jacob Sloth
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce