Annonce
Sydfyn

Nyt regnestykke sender yderligere millioner til Svendborg

Sådan så det ud, da fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) holdt pressemøde om regeringens udspil til en udligningsreform i Finansministeriet den 30. januar. Dengang stod Svendborg til at modtage 79.6 millioner kroner. Med nye beregninger er det beløb steget til 103 millioner kroner. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Først foreslog regeringen i sit udspil til en udligningsreform, at Svendborg skal have 79,6 millioner kroner. Nu har man regnet på det og er kommet frem til, at Svendborg skal have 103 millioner kroner. Tallet kan dog nå at ændre sig mange gange endnu, eftersom regeringen endnu ikke har fundet et flertal på Christiansborg for udligningsreformen.
Annonce

Svendborg: Der bliver regnet på livet løs inde på Christiansborg, og som det ser ud lige nu, kan Svendborg stå over for en sand pengeregn, hvis regeringens forslag til en udligningsreform finder politisk opbakning på tværs af Folketinget.

Først meldte regeringen ud, at Svendborg skal have 79,6 millioner kroner som følge af regeringens udspil til en ny udligningsreform. Det beløb er med nye beregninger steget til 103 millioner kroner.

Det lyder ikke så tosset, hvis man bor i Svendborg, men værd at huske på er, at regeringen endnu ikke har fundet flertal for sit forslag til en ny udligningsreform, og beløbet kan selvsagt nå at ændre sig mange gange endnu - både til mere eller mindre - inden en udligningsreform forhåbentligt snart bliver vedtaget af et flertal på Christiansborg.

Regeringens første præsentation af udligningsreformen skete på et pressemøde den 30. januar, mens regeringen den 14. februar præsenterede de nye beregninger, der må siges at sende en sand pengeregn mod det sydfynske.

Udover gevinsten ti Svendborg Kommune er der lagt op til at Langeland Kommune skal modtage 28,7 millioner kroner mod før 25,4 millioner kroner, mens der ikke er fundet ekstra penge til Ærø Kommune i denne omgang. I regeringens udspil er der lagt op til, at Ærø Kommune skal modtage 12,3 millioner kroner.

Årsagen til det ændrede beløb skal findes i nogle af de parametre, der ligger til grund for udregningen af den samlede udligning. Et af parametrene er det tilskud, der er afhængigt af, om befolkningen i en given kommune er i fremgang eller tilbagegang.

I den første udregning, regeringen præsenterede, valgte man at tage et gennemsnit af de seneste tre års tilskud til faldende befolkningstal; den udregning er nu lavet anderledes, og det udløser altså et anseeligt millionbeløb ekstra til Svendborg Kommune. Indtil videre i hvert fald. Regeringen forhandler fortsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce