Annonce
Fyn

Nyt projekt skal skaffe flere unge iværksættere

Virksomheden Ziito, der laver tøjstativer, er skabt af unge iværksættere. Det er brødrene Simon, Jonas og Daniel Oxholm, som står bag - og Fredericia Kommune ønsker flere af den slags iværksættere. Foto: Martin Ravn
Annonce

Fredericia: Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse eller starte deres egen virksomhed i Fredericia. Derfor har uddannelsesudvalget torsdag afsat 200.000 kroner til et iværksætterprojekt for unge, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder i uddannelsesudvalget med at fremme iværksætteri og har et særligt fokus på at skabe en iværksætterkultur blandt Fredericias unge. Eleverne får en meget anvendelsesorienteret læring, der tager udgangspunkt i virkelige problemstillinger. Det vil både være en motivation og gøre det lettere at tage springet til en ungdomsuddannelse, siger udvalgets formand Pernelle Jensen (V).

Projektet siger blandt andet på elever i 10. klasse og på produktionsskolen. Projektet begynder i efteråret og styres fra Ung Fredericia, der har ansvaret for at inddrage de andre aktører, som tæller Produktionsskolen, EUC Lillebælt, IBC Fredericia og Business Fredericia. Søren Pedersen, leder af Ung Fredericia, udtaler:

- Der er lagt op til et rigtig spændende samarbejde med virksomheder om konkrete udfordringer. Samtidig kan samarbejdet med EUC og IBC være med til at inspirere vores elever til at se nye muligheder, når det kommer til uddannelse.

Projektet vil omfatte op til 40 elever. Byrådet har over de seneste to år afsat en million kr. til at udvikle et samarbejde med lokale virksomheder med særlig fokus på iværksætteri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce