Annonce
Nordfyn

Nyt projekt sætter fokus: Mange gode grunde til at bygge i landsbyerne

På Ballebjerg i Hårslev er der lige nu tre grunde til salg, hvor du kan spare op til 800.000 kroner i forhold til en tilsvarende grund i Odense SV. I andre nordfynske landsbyer kan du spare endnu mere. Foto: Nordfyns Kommune
Der kan være rigtigt mange penge at spare, hvis man vil bygge sit drømmehus i en af de nordfynske landsbyer. Nu skal der fokus på fordelene og de nordfynske landsbyers herligheder.

Nordfyn: Mange - især børnefamilier fra byerne - kigger i disse år efter lidt mere landlige omgivelser. Det giver godt gang i salget af byggegrunde på Nordfyn og i de lidt mindre landsbysamfund er der mulighed for at spare mange hundrede tusinde kroner, hvis man går med lyst til at bygge selv.

Det vil Nordfyns Kommune ved en række arrangementer sætte fokus på i den kommende tid, og det handler selvfølgelig om at skabe noget bosætning i landområderne, og at få udviklingen mellem land og by til at spille lidt bedre sammen, fortæller Merete Salling, der står for rækken af arrangementer.

Første sted bliver i Hårslev den 23. januar, hvor det handler om tre tomme byggegrunde på Ballebjerg i udkanten af byen.

Annonce

- Der er et stort potentiale i landdistrikterne, og vi har mange steder byggeklare grunde stående, så nu vil vi gerne fortælle om de mange gode ting, der foregår i landsbyerne, siger Merete Salling.

Der er et stort potentiale i landdistrikterne, og vi har mange steder byggeklare grunde stående, så nu vil vi gerne fortælle om de mange gode ting, der foregår i landsbyerne

Merete Salling, Nordfyns Kommune

Mød foreningslivet

Som optakt til dagene er der lagt information op på Nordfyns Kommunes hjemmeside og lavet en dronevideo, så man kan få et overblik over området.

I Hårslev foregår introduktionen i samarbejde med det lokale foreningsliv, hvor der er stillet pavilloner op ved grundene, hvor man kan nyde en kop kaffe og fastelavnsboller, hilse på borgmester Morten Andersen (V) og få informationer om grundene og økonomien. Blandt andet vil den lokale bank være tilstede.

Når familierne har været ude og se området, fortsætter programmet i den lokale idrætshal, hvor foreningslivet står klar, og hvor der er mulighed for at nyde en gratis pølse og sodavand.

- Der vil være stande fra blandt andet håndboldklubben, e-sportsholdet, fodboldklubben, borgerforeningen og med kommunens friluftsstrategi. Der er blandt andet for nyligt anlagt en trampesti gennem noget af områdets fineste natur, som man kan komme ud og gå en tur på, fortæller Merete Salling.

Annonce

Banken er med

Når man mange steder hører historier om tøvende banker, så snart der er tale om boliger i landsbyerne, så er det ifølge underdirektør i Nordfyns Bank, Michael Kjærgaard, ikke tilfældet.

- Vi er blevet spurgt ind til det på et møde med Nordfyns Kommune, men efter vores vurdering er det ikke et problem. Det er klart, at med de vurderinger, vi laver i forbindelse med en belåning, så tæller de generelle priser i området med. Det er de regler, vi er underlagt af Finanstilsynet, men det er ikke en faktor i sig selv, om et hus eller en byggegrund ligger i en landsby. Det kan kræve en lidt større egenfinansiering, hvis man vil bygge, men til gengæld kan vi blandt andet tilbyde rentefrie lån til byggegrunde, fortæller Michael Kjærgaard.

Annonce

Hele kommunen

Efter Hårslev er det meningen, at der skal afvikles lignende arrangementer i de andre landsbysamfund, hvor der er byggegrunde til salg. Der er tomme grunde i blandt andet Uggerslev, Særslev, Veflinge, Roerslev og Kappendrup.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Kan en pædagog erstatte en SOSU?: Nordfynsk plejecenter tester mulig løsning på problematisk personalemangel

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

14-årige Mikkel sprang ud som Amalie: Nu er hun landskendt på tv - Det var overvældende og kom som et chok

OB For abonnenter

OB's fodbolddirektør Björn Wesström viser kløgt og har allerede spillet sine første kort med stor tydelighed

Navne

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Kultur

Odense skal tilbage på metallandkortet: Ny festival vækker dødsmetallen til live efter lang dvale

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Faaborg-Midtfyn

De ansatte får al skraldet: Hvorfor spare i så vigtig en afdeling?

Middelfart

500 kilo er forsvundet op i den blå luft: Har du set Bjarnes kvie?

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Odense

FærdselsuheldRingvejen: To personbiler kørt sammen

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Erhverv

Der kommer ikke flere specialiteter fra Jan og Tine: Tirsdagsmaden fortsætter dog i ny version

Annonce