Annonce
Nordfyn

Nyt projekt på Nordfyn: Kolonihaver får integrationen til at blomstre

Foto: Birgitte Carol Heiberg

I Bogense og Otterup har man for tiden stor succes med at tildele nogle af kommunens nytilkomne flygtninge noget så dansk som kolonihaver.

En af dem, der har takket ja til en kolonihave i Bogense, er 40-årige Ghassan Alabdou, som kom til Nordfyn fra Syrien for et år siden.

- Jeg føler mig faktisk lidt mere dansk nu, hvor jeg har fået en kolonihave, fortæller Ghassan Alabdou smilende.

Annonce

Mange nye venner

Projektet er opstået som et samarbejde mellem frivillige fra Dansk Flygtningehjælp og Nordfyns Kommune, og idéen er netop, at det - udover naturligvis at kaste nogle afgrøder af sig - skal være med til at understøtte integrationen af de nye borgere.

- Mange har forskellige meninger om de flygtninge, der kommer hertil, men folk har været enormt flinke til alt fra at skaffe redskaber, frø og stiklinger til generelt at inddrage dem. Mit indtryk er, at det har virket som lidt af en øjenåbner, siger viceborgmester Kim Johansen (S), som har været en af fortalerne for at få projektet op at køre.

- Efter jeg er kommet her, har jeg fået nye venner og mødt en masse mennesker, jeg nok ikke ville have mødt ellers, fortæller syriske Ghassan Alabdou.

På Mitfyn.dk samt i Fyens Stiftstidende i dag kan du læse meget mere om projektet samt om et lignende tiltag i Faxe Kommune på Midtsjælland, som er gået over al forventning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Folketinget lemper rejserestriktioner i fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce