Annonce
Middelfart

Nyt projekt: Nu kan unge der har det svært få gratis hjælp og rådgivning

Én af de unge, som allerede har været forbi UngeLiv, er Nicole Greve, som lider af angst. Foto: Sofia S. Flittner-Nielsen
Middelfarts nye ungetilbud UngeLiv skal forebygge dårlig mental trivsel hos unge i alderen 13 til 25. Det er en vigtig mission, hvis man spørger projektets leder Lone Munk.
Annonce

Nordvestfyn: Unge i aldersgruppen 13-25 år i Middelfart Kommune kan nu få gavn af et nyt og gratis projekt ved navn UngeLiv, som skal forebygge dårlig mental trivsel.

- Jo hurtigere vi hjælper en ung, som ikke har det godt, jo nemmere bliver den unges liv. Uanset ens mentale sundhed skal man have en lige chance for et godt liv, fortæller Lone Munk, der er teamleder for projektet, som lige nu har 20 unge i forløb hos UngeLiv.

UngeLiv

UngeLiv er et forebyggende tilbud til unge mellem 13 og 25 år, som indeholder: 

  • 1-5 rådgivningssamtaler på telefon, chat, i UngeLivs samtalerum eller dér, hvor det passer den unge. Den unge har mulighed for at være anonym. 
  • Skræddersyede forløb med psykolog, socialrådgiver eller ungekonsulent, samt gruppeforløb med andre unge. 
  • Gruppeforløb for forældre, som gerne vil have redskaber og værktøjer til at hjælpe deres barn.
  • UngeLiv Åbent, som holdes mandag mellem 15 og 17 på Jernbanegade 14 i Middelfart, hvor unge kan komme og få en uforpligtende samtale.

Kommunens unge kan henvende sig anonymt og få en uforpligtende snak med en af UngeLivs tre behandlere. Det kan være, man føler sig presset i forhold til uddannelse, føler at livet er svært, har svært ved at overskue hverdagen, føler sig forkert og anderledes eller bare har brug for en at snakke med. Lige nu sidder UngeLiv på KulturØen hele ugen og hver mandag på Jernbanegade 14 fra 15-17. Yderligere kan man fange dem på cyberhus.dk/middelfart og på telefonen.

Hvis man ikke bor i Middelfart og ikke kan overskue at tage ind på KulturØen eller på Jernbanegade 14, kan man ringe til eller maile til UngeLiv - så kommer de ud til en.

Annonce

- Intet er for stort eller småt

Undersøgelser fra Sundhedsstyrelsen og Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) viser, at der på landsplan er et stigende antal unge, som ikke trives i deres daglige liv. I 2019 var der tale om 18 procent. Det betyder, at der ud fra undersøgelserne burde være omtrent 1.004 psykisk sårbare unge i Middelfart Kommune. Et tal, som skal tages seriøst, mener Lone Munk.

UngeLiv

Hvor kan man henvende sig til UngeLiv? 

  • Mandag til fredag mellem klokken 11 og 13 på telefonnummeret 88 32 40 45.
  • På ungeliv@middelfart.dk.
  • I Middelfart-chatten på cyberhus.dk/middelfart tirsdag mellem 16 og 19. Der er intet password. 
  • På en gruppechat på cyberhus.dk/middelfart hver anden torsdag klokken 14.30. Passwordet er M1ddelfart. 
  • Til UngeLiv Åbent hver mandag fra 15 til 17 på Jernbanegade 14 i Middelfart.
  • På KulturØen: Følg UngeLivs markeringer mod 1. sal, hvor de har et lokale. For at sikre sig, at der er en behandler til rådighed, kan man ringe ind og lave en aftale.

- I forhold til kommunens størrelse er det et højt tal. Derfor er det vigtigt at gribe de unge i opløbet, så der ikke er en masse unge, som har eller får det rigtig skidt, forklarer teamlederen.

Og ifølge Lone Munk er intet for stort eller for småt til, at man kan henvende sig til UngeLiv.

- Man kan bare henvende sig til os. Og hvis vi så finder ud af, at vi ikke kan hjælpe det unge menneske, så henviser vi til nogle, som kan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce