Annonce
Fyn

Nyt projekt: Levende fortællinger fra Fyn på Instagram

Det er Kristine Kiilerich, der skal styre instagramkontoen fyensdk. Her poster hun fra mandag til fredag et opslag, der er hvert uge har et nyt tema. I denne uge er temaet fritidsjob. Foto: Kristine Kiilerich.
Historier om de unge til de unge er en del af et nyt udviklingsprojekt, som du kan følge på Instagramkontoen fyensdk. Fotojournalisten Kristine Kiilerich er idémager til projektet, som du kan følge fra i dag.

Allerede fra i dag onsdag kan du som læser følge med i et nyt udviklingsprojekt, Fyens Stiftstidende har skudt i gang. Hvis du er en af de 4000, der allerede i dag følger fyensdk på det sociale medie Instagram, har du måske set de løbende opslag på profilen.

Med det nye udviklingsprojekt, der er støttet af Den Fynske Bladfond, ændrer det sig. Fremover kan du se frem til et opslag hver dag mandag til fredag - hver uge med et nyt tema. I denne uge fylder temaet fritidsjob fladen. Gaming, at flytte hjemmefra og karakterpres er også på listen af emner, som kommer til at præge profilen de næste uger.

Bag projektet står den 37-årige fotojournalist Kristine Kiilerich, der håber at kunne tiltrække unge mennesker til instagramprofilen ved at lave historier om unge. Som fotojournalist er hendes udgangspunkt visuelt - og lige netop Instagram er ifølge Kristine Kiilerich oplagt til at udtrykke sig visuelt.

Målgruppen er unge fra 15 til 20 år, men som Kristine Kiilerich selv siger, kan der sagtens være udstikkere, som ikke rammer præcist ind i målgruppen.

- Jeg håber, at de unge kan genkende sig selv i de opslag, der bliver lagt op, fordi det er historier, der handler om unge til unge.

Opslagene på Instagram bliver både billeder, video, tekst og såkaldte storys, som følgerne kan se i 24 timer, inden de forsvinder igen.

Annonce

Blå bog: Kristine Kiilerich

37 år.

Uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2012.

Bor på Sydfyn med sin mand og tre børn - to drenge og en pige.

Opvokset på Lolland.

Boede i København, indtil hun sidste år flyttede til Sydfyn.

Rørende og levende fortællinger

Idéen opstod, da Kristine Kiilerich skulle flytte fra København til Sydfyn med sin familie. En lyst til at udforske Fyn gennem Instagram fik hende på idéen om at kommunikere ud til de unge om emner, der interesserer dem.

- Det er et privilegium at få muligheden for at være i lommen på de unge gennem Instagram. Det er rørende, levende fortællinger, der skal lære de unge om den virkelige verden. Fritidsjob, som er ugens tema, er et af de første steder, de unge for alvor stifter bekendtskab med samfundet, fortæller hun.

Kristine Kiilerich kommer til at stå bag profilen og poster opslag, og det er også hende, der interviewer kilder, der optræder på profilen.

- Lige nu er det mig, der producerer alt indholdet. Jeg tror, det er vigtigt, at jeg er personligt tilstede. Man skal kunne mærke afsenderen - en personlig stemme. Det giver en form for tryghed, at det også er mig, man møder ude i verden - man bygger en form for tillidsforhold op, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce