Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt projekt i Faaborg-Midtfyn: Unge kan få hjælp til deres første job

Saman Ahmad Aljosif fik arbejde som opvasker på spisehuset. Foto: Sofie Janerka
Vejleder Jeanette Dalager Jakobsen fra Faaborg-Midtfyn Kommune hjælper unge mellem 13 og 17 år med at komme i kontakt med virksomheder.

Faaborg-Midtfyn: "Fritidsjobindsatsen" er et nyt projekt i og omkring Faaborg, hvor vejleder Jeanette Dalager Jakobsen fra Faaborg-Midtfyn Kommune hjælper unge mellem 13 og 17 år med at komme i kontakt med virksomheder, så de kan få deres første fritidsjob – og dermed lære, hvad det vil sige at have job, ansvar og skulle lave selvangivelse. Det fortæller Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd i et nyhedsbrev.

- De fleste børn og unge får et kærligt eller kraftigt skub af deres forældre, når de skal i gang med at søge fritidsjob. Men der er også nogle, som ikke lige har den støtte ved hånden. Så kan det første skridt være rigtig svært. Vi ved, at et fritidsjob udover penge giver den unge en følelse af ansvar og en masse læring i alt fra at møde til tiden til det praktiske omkring jobaftaler og selvangivelser, siger Jeanette Dalager Jakobsen i nyhedsbrevet. 17-årig Saman Ahmad Aljosif er én af de unge, som har fået hjælp fra Fritidsjob-indsatsen til at få sit første job. Han har været opvasker på restaurant Spisehuset/Det Hvide Pakhus i Faaborg siden juni. Og det har han gjort rigtig godt, fortæller Kate Poulsen fra Spisehuset/Det Hvide Pakhus.

- Det er en rigtig fin ordning til at få skabt kontakten mellem os virksomheder og de unge. Det kan til tider være svært at få de ansatte, vi har brug for – særligt for os som har brug for mange i sommermånederne, hvor der ikke rigtig er mulighed for at de tager tre ugers sommerferie, siger hun i erhvervsrådets nyhedsbrev.

Da Jeanette Dalager Jakobsen i juni bankede på og fortalte om indsatsen, tog Kate Poulsen imod med et smil:

- Jeg havde ansat de fleste af dem, jeg skulle bruge, men havde plads til én mere. Og jeg lovede ikke noget. Det handler jo også om kemi og om at se, om den unge har de kvalifikationer, vi har brug for. Men det havde Saman, og han har gjort det godt hele sommeren. Været mødestabil, og en god ansat. Så det er jo fint, at vi også kan give ham en god oplevelse af at have fået sit første job, siger hun.

Saman Ahmad Aljosif har været glad for arbejdet og for at komme i opvasken på Spisehuset, hvor han både har haft gode kolleger, fået trænet dansk og selvfølgelig sørget for rent service til gæsterne. Og så er der jo det godt plus, at han også har fået nogle gode penge ud af arbejdet.

Sommersæsonen er ved at være slut, og det er usikkert om der bliver ved med at være timer til Saman i de noget tyndere efterårs- og vintermåneder. Men Kate Poulsen er klar på at trække på Jeanette Dalager næste forår, når hun igen skal i gang med at fylde sommerens vagtplaner til både Spisehuset og Det Hvide Pakhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce