Annonce
Nordfyn

Nyt projekt: Gåfællesskaber skal få flere til at snøre skoene

Aktive gå-fællesskaber over hele kommunen bliver snart en del af dagligdagen på Nordfyn. En ny aftale med "Bevæg dig for livet" skal gøre det nemmere at bevæge sig og deltage i det aktive friluftsliv på Nordfyn. Foto: Nordfyns Kommune
Nyt projekt skal gøre bevægelse og et aktivt fritidsliv let tilgængeligt. Nye gåfællesskaber skal nå en målgruppe af borgere, der ikke nødvendigvis er aktive i forvejen, og til det ledes der efter såkaldte "gåværter".
Annonce

Nordfyn: Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget har indgået en samarbejdsaftale med 'Bevæg dig for Livet - Løb & Gang'. Det er startskuddet til et ambitiøst projekt, hvor der efter planen skal  pible gå-fællesskaber op over hele kommunen.

- Vi vil gerne skabe nogle rammer, der gør det både nemt og sjovt at bevæge sig. Vi håber at nå en ny målgruppe af borgere, der måske ikke er så aktive i forvejen, men i bund og grund gerne vil i gang. Det at gå er en nem måde at være aktiv på. Gang kan dyrkes af borgere i alle aldre og i alle hjørner af kommunen, både i byområder som landområder, lyder det fra udvalgsformand Mette Landtved-Holm (V).

Annonce

Samarbejdet er vejen

Projektet med fokus på gang og motion hviler på samarbejde, og håbet er, at borgere, lokalråd og aktører i det lokale foreningsliv vil bakke op om og lægge kræfter i at etablere gå-fællesskaber.

Med sit fokus på fællesskab, naturoplevelser og udeliv flugter projektet i øvrigt fint med kommunens brandingstrategi 'Fri Luft Liv' og matcher desuden flere emner, som blev drøftet med lokalrådene i foråret 2019, lyder det i en pressemeddelelse. Mette Landtved-Holm siger:

Gåværter og gåfællesskaber

I løbet af projektet Bevæg dig for livet - Løb og gang rekrutteres gåværter, der klædes på til at varetage værtsrollen og arrangere gåture i lokalområdet. Rekrutteringen foregår primært via lokalrådene i kommunen.

Projektet forventes at have cirka et års varighed, og projektet består af to faser:

1. Rekruttering af gåværter/afholdelse af inspirationsaftener og etablering af gåfællesskaber via arrangementer for lokalråd med flere.

2. Løbende opsamling med henblik på fastholdelse af gåfællesskaberne.

Det forventes, at der er etableret cirka 10 gåfællesskaber ved projektets afslutning. For at kunne fungere som gåfælleskab, skal der være tilknyttet minimum 2 gåværter per fællesskab. Gåværterne skal ved projektets afslutning have opnået kompetencer til at rekruttere nye gåværter og videreføre gåfællesskaberne.

- Det her ligger lige til højrebenet - eller nok rettere begge ben, da det jo handler om at gå. Der sker bare noget med os, når vi bevæger os. Humøret stiger, stressen falder, og vi får mere overskud. Alle kan være med, når det handler om at gå, hvor de bærende ingredienser er sundhed, glæde og fællesskab. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil tage projektet til deres hjerter og bevæge sig ud i den dejlige natur, som Nordfyn er så rig på.

Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget støtter projektet med 700 kroner per gåvært til påklædning fra Bevæg dig for Livet, svarende til sammenlagt 25.000 kr. Bevæg dig for Livet - Løb & Gang bidrager med 50.000 kroner til rekrutteringsarrangementer/inspirationsaftener, markedsføring og eventuelle opfølgende arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce