Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt pakkekoncept: Oplev det bedste af Faaborg på en dag

Disse fire mennesker repræsenterer noget af det bedste, Faaborg har at byde på: Fra venstre Anne Høyby (Øhavsmuseet), Line Klivager (Faaborg Røgeri Café), Sascha Desirée Kinzella (Faaborg Museum) og Jørn Knudsen (Syd Fyenske Veteranjernbane). Foto: Palle Søby
Nyt fælles initiativ skal trække turistgrupper til Faaborg ved at tilbyde færdigsyede dagsture, hvor man på en enkelt dag oplever noget af det bedste, området har at byde på. Bag konceptet står Syd Fyenske Veteranjernbane, Faaborg Museum, Faaborg Røgeri Café og Øhavsmuseet. Foreløbig starter de med to forskellige ture.

Faaborg: Hvad har Syd Fyenske Veteranjernbane, Faaborg Museum, Faaborg Røgeri Cafe og Øhavsmuseet til fælles?

De vil alle sammen mægtig gerne have flere turister til deres by, og derfor har de taget sagen i egen hånd. De er gået sammen om at skabe to dagsture til Faaborg, hvor gæsterne blandt andet kommer på tur med veteranjernbanen, kommer bag tremmer i Arresten, ser kunst på Faaborg Museum, oplever Svanninge Bakker med Øhavsmuseets guide og nyder frokosten på røgericaféen.

De to ture skal nu markedsføres og sælges som færdigsyede pakketure til busselskaber og andre, der arrangerer ture og rejser til Faaborg.

Dagstur til idylliske Faaborg

10.00: Ankomst til Korinth Station.

10.30-11.00: På tur med Sydfyenske Veteranjernbane (Korinth-Faaborg).

11.30-12.30: Besøg på Faaborg Museum.

13.00-14.15: Frokost på Faaborg Røgeri Café.

14.45-15.45: Besøg i Arresten.

15.45: Shopping eller hjemkørsel.

Pris: 395 kroner pr. person (grupper på mindre end 20 personer betaler samme pris som 20 personer).

Nu er det blevet nemt

- Turister har naturligvis kunnet besøge os gennem mange år, men vi har aldrig før lavet et samlet dagsprogram, hvor alt er inkluderet i prisen. Det gør det meget nemmere for arrangøren hurtigt at vælge Faaborg til, da det nu kun kræver én bestilling at få en hel dags unikke oplevelser, siger Jørn Knudsen fra Syd Fyenske Veteranjernbane.

Line Klivager fra Faaborg Røgeri Cafe supplerer:

- Da turistaktørerne henvendte sig til mig, var jeg hurtig til at springe på. Vil vi se en udvikling her i Faaborg, skal vi stå sammen og udvide de tilbud og den service, vi har her i byen.

Line Klivager har i forvejen rigtig gode erfaringer med at få besøg af busselskaber. For eksempel er Adrian Turistfart og Rejser fra Frederiksværk faste gæster i Faaborg fire-seks gange om året, når selskabet kører udflugter med pensionister fra Nordsjælland. Og hver gang spiser hele flokken frokost i røgericafeen.

- Det er selvfølgelig også nogle af de gode erfaringer, vi nu vil bygge videre på, siger Line Klivager.

Annonce

Sæsonen skal udvides

- I første omgang er det håbet at tilbyde de færdigpakkede ture til landets busselskaber, som så kan sælge turene videre. Det er ligeledes håbet, at lokale overnatningssteder vil tilbyde turene via pakketilbud til deres kunder, og på den måde tror vi, at der kommer endnu flere turister til Faaborg. Byen har gennem de seneste år gjort forskellige tiltag for at udvide turistsæsonen, og det er også i den kontekst, de nye ture skal ses. Vi har alle et udmærket antal besøg i juli, mens disse dagsture forhåbentlig kan være med til at udvide sæsonen, fortæller Sascha Desirée Kinzella fra Faaborg Museum.

Line Klivager har i forvejen gode erfaringer med busselskaber. Her spiser en busfuld sjællandske gæster frokost i hendes café på deres hjemtur fra Aarhus til fra Frederiksværk sidste sommer. Foto: Palle Søby
Annonce

Gerne flere ture fremover

Anne Høyby, kommunikationsansvarlig på Øhavsmuseet, ser også store perspektiver i samarbejdet:

- Det er vores håb, at vi allerede i år ser de første busgrupper, men indslag til rejsebureauer og busselskaber er noget, der skal opbygges over tid. Vi forventer derfor først at se en reel effekt over de kommende år. Det vil være fantastisk, hvis vi ser de første 10 busser allerede i år, men naturligvis er vores ambition større end det. Oplever vi en god efterspørgsel, kan det snildt være startskuddet til at kreere endnu flere ture og til at tage endnu flere aktører med ind i afviklingen. Lige nu har vi dog behov for at sikre flyvehøjde og få erfaringer med de første to ture, siger hun.

Anne Høyby er kontaktperson for det nye koncept, og det er hende, man skal ringe til, hvis for eksempel et busselskab vil booke en af de to ture til sine gæster.

Line Klivager, Jørn Knudsen, Sascha Desirée Kinzella og Anne Høyby er på sporet af et helt nyt koncept, der skal trække turistgrupper til Faaborg. Foto: Palle Søby
Jørn Knudsen, Sascha Desirée Kinzella, Line Klivager og Anne Høyby er klar med færdigsyede dagsture til Faaborg, som nu skal sælges til busselskaber og andre turarrangører. Foto: Palle Søby
En tur med veterantoget fra Korinth til Faaborg indgår i begge dagsture, som de fire turistaktører nu lægger ud med. Arkivfoto: Palle Søby
Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Odense For abonnenter

- Skal jeg stikke dit øje ud? Fire mænd tiltalt for at bortføre, tæve og true offer for gæld

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce