Annonce
Kerteminde

Fyns corona-hotspot: 700 medarbejdere skal testes i treholdsskift

Plejecentret Dalsbo er et af de steder i Kerteminde Kommune, der lige nu har besøgsrestriktioner. Arkivfoto: Kim Rune
Kerteminde Kommune er hårdt ramt af corona og har nu påbud om besøgsrestriktioner på både plejecentre og sociale tilbud samt en anbefaling om test af en hel personalegruppe.

Kerteminde: Corona har for alvor et tag om Kerteminde Kommune. Torsdag d. 24 september viste tallene fra Statens Serum Institut, at incidensen er 67, da der er konstateret 16 tilfælde den seneste uge.

Den markante stigning i antallet af tilfælde får nu konsekvenser. Efter en anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed skal omkring 700 ansatte indenfor pleje- og sundhedsområdet nu testes hver 14. dag for coronavirus.

Lokal hjælp til testning

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde, fortæller, at de mange test vil tage nogle dage at gennemføre.

- Det foregår helt lavpraktisk ved, at man hver eneste dag tester så mange, vi kan, og jeg vil tro, at det betyder, at vi i praksis, fordi det er så mange, kommer til at teste over flere dage. 14 dage senere gentager man testen, siger Anders Bjældager.

Han tilføjer, at Kerteminde Kommune vil få lokal hjælp fra Region Syddanmark til at gennemføre de mange test, så medarbejderne ikke skal forbi en tur til Odense hver gang for at blive podet.

- I udgangspunkt foregår testen på arbejdspladsen eller i hvert fald i nærheden af og indenfor arbejdstid. Det betyder også, at vi skal teste i treholdsskift, da vi har døgnbemanding på området. Der testes både dag, aften og nat, fortæller Anders Bjældager.

Påbud rammer sociale tilbud

Social- og Indenrigsministeriet udstedte torsdag et nyt påbud til Kerteminde Kommune, så de skal lave besøgsrestriktioner på alle sociale bosteder, hvor der er borgere eller ansatte, der kan være i risikogruppen. Det er dermed et ekstra påbud oveni det, som kommunen har på deres plejecentre.


Som udgangspunkt må man se en til to nære pårørende, hvor det på plejecentrene er en nær pårørende. Hvis der er flere nære pårørende, så tilbyder vi at lave aftale om to.

Anders Bjældager


Anders Bjældager fortæller, at påbuddet vil have den konsekvens, at borgerne på bostederne i den nærmeste fremtid vil se færre pårørende.

- Som udgangspunkt må man se en til to nære pårørende, hvor det på plejecentrene er en nær pårørende. Hvis der er flere nære pårørende, så tilbyder vi at lave aftale om to. Der kan være situationer, hvor der kun er en nær pårørende, men som udgangspunkt vil vi give dem muligheden for at have to pårørende, siger Anders Bjældager.

Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset