Annonce
Sydfyn

Nyt på skoleskemaet: Nu skal eleverne kloge sig om klimaet

Holdet bag Klima til læring og debat er: Jens Lassen, Niels Christian Nielsen, Mark Sundstrup og Lene Ribens. Pressefoto
Skoleelever i Svendborg får mulighed for at få nyt undervisningsmaterialet om energi, rent drikkevand, spildevand og affald.
Annonce

Svendborg: Energiselskabet SEF, Vand og Affald, Go2Green, Tåsingeskolen og Svendborg Kommune er gået sammen om at udvikle et omfattende undervisningsmateriale - Klima til læring og debat - som nu bliver stillet til rådighed for alle skoler i Svendborg.

- Der er lagt mange forskellige perspektiver ind i materialet, der indeholder såvel naturvidenskabelig - som humanistisk dannelse. Vi tror nemlig på, at børn og unge mennesker skal have fingrene i bolledejen, fortæller Jens Lassen, der er lærer på Tåsingeskolen, ifølge en pressemeddelelse.

Skolechefen i Svendborg, Nanna Lohman, har skrevet forord til materialet. Her forklarer hun, at det er både glædeligt og meget inspirerende, at Scienceklassen på Tåsingeskolen samarbejder med SEF, Vand og Affald og GO2Green om det nye undervisningsmateriale om klimaudfordringen og mulige løsninger.

- Der er mange perspektiver på udfordringen og løsninger, som mange elever i både folkeskolens udskoling og på ungdomsuddannelserne kan få glæde af. Det er netop et konkret eksempel på, hvor meget værdi vi alle kan høste af stærke lokale samarbejder, slutter Nanna Lohman i forordet.

Undervisningsmaterialet består af et kompendium på 75 sider, som både indeholder læring inden for energi, rent drikkevand, spildevand og affald, men også forskellige opgaver samt en lang række dilemmaer.

Som en del af materialet har SEAF bevilget midler til at indkøbe fire pædagogiske værktøjskasser med tre undervisningssæt i hver. Kasserne indeholder solceller, vindmøller, datalogger, brændselsceller og termiske kameraer.

Man kan læse om både det skriftlige materiale og de pædagogiske værktøjskasser, som skoler gratis kan låne på Go2greens hjemmeside. /anst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce