Annonce
Fyn

Nyt sundhedsfakultet: Fynske firmaer med i kæmpebyggeri ved OUH

Danske MT Højgaard skal bygge de rå bygningsdele til Syddansk Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Nyt OUH. Fakultetet skal binde universitetet og sygehuset tæt sammen. Byggeriet går i gang med det samme og forventes afleveret i slutningen af 2022.
Mens det er en italiensk entreprenør, der er i gang med at bygge Nyt OUH, bliver det danske MT Højgaard, der skal opføre hovedparten af SDU's nye fakultetsbygning ved supersygehuset. Også flere fynske firmaer får opgaver på byggeriet, der har en værdi af små 300 millioner kroner.

Artiklen er torsdag eftermiddag opdateret med oplysninger om fynske firmaer, der er hyret til projektet.

Der er fuld gang i byggeriet på den store byggeplads i det sydøstlige Odense, hvor den milliarddyre opførelse af Nyt OUH er i fuld gang. Indtil videre har italienske JV CBM/Itinera været den altdominerende entreprenør på pladsen, idet det sydeuropæiske firma har opgaven med at få bygget supersygehusets forskellige klynger.

Nu er der imidlertid udsigt til en dansk invasion på byggepladsen. MT Højgaard er netop blevet valgt til at bygge de rå bygningsdele til Syddansk Universitets nye sundhedsvidenskabelige fakultet - SDU SUND, som skal ligge lige ved sygehuset. Der er tale om en bygning på 50.000 kvadratmeter med en pris på 298 millioner kroner.

I sit arbejde i Odense kommer MT Højgaard blandt andet til at kunne bruge sine erfaringerne fra projektet på Nyt Universitetshospital Aalborg, hvor firmaet har opført råhuset på det 155.000 kvadratmeter store hospitalsbyggeri.

- Vi glæder os til den næste store råhusopgave her på SDU SUND i Odense og til at fortsætte det konstruktive samarbejde med bygherre, deres rådgivere og de øvrige entrepriser, siger produktionsdirektør Martin Nedergaard fra MT Højgaard.

Også flere fynske firmaer har fået opgaver i forbindelse med byggeriet af det nye SUND.

Det odenseanske tømrer- og snedkervirksomhed Guldfeldt Nielsen har fået opgaven med komplettering. Det plejer at dække over arbejdet med at levere og montere indvendige bygningsdele og overflader. Det er Phønix Tag Fyn fra Årslev på Midtfyn, der står for tagdækningen, og Bravida - der har afdeling i Odense - skal stå for de tekniske installationer.

Bygningens facader tager Fjelsø Entreprise sig af, mens Labflex forsyner det nye fakultet med laboratorieinventar. Ingen af de to sidstnævnte firmaer har afdelinger på Fyn.

Den nye fakultetsbygning i Odense bliver i tre etager med passage på tværs af bygningen. Ifølge entreprenøren vil byggeriet ved Nyt OUH tage hensyn til den omgivende natur og sikrer bruger af bygningen kig til naturen på begge sider af fakultetet.

Det er ambitionen, at fakultets udformning og funktion som bindeled mellem SDU og Nyt OUH skal styrke samarbejdet mellem forskere og studerende fra universitetet og personalet på det nye universitetshospital.

Det nye SDU SUND kommer til at rumme laboratorier, kontorer, undervisningslokaler, auditorier foruden dyrestalde og faciliteter til anatomi og retsmedicinsk institut, der i dag har adresse på J.B. Winsløws Vej ved det nuværende OUH.

MT Højgaard går i gang med arbejdet med det samme, og projektet forventes afleveret i slutningen af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce