Annonce
Kultur

Nyt oplevelsescenter ved Kongernes Jelling

Fra Kongernes Jelling: Ved livets træ, Ask Yggdrasil, møder gæsterne vikingernes spåkone vølven. PR-foto

6. juni genåbner Kongernes Jelling som et nyt vikingeoplevelsescenter, der fortæller historien om Harald Blåtand og Danmarks vikingekonger. Fokus er på interaktive oplevelser.

Annonce

Museer: Hvis nogle tror, at museet Kongernes Jelling blot er to gamle runesten pakket ind i en montre, tager de fejl.

Kongernes Jelling er gennem halvandet år blevet omdannet til et nyt oplevelsescenter, og det åbner 6. juni.

"Vær hilset. Træd nærmere. Tag plads ved kongens knitrende langild i den store hal, hvor flammerne kaster dansende skygger på de dunkle vægge. Få historien om vikingekongernes Danmark og vikingernes forunderlige verden."

Sådan lokker museet sine gæster ind i udstillingen, der er en interaktiv og oplevelsesbaseret formidling af vikingekongerne og deres gådefulde monumenter.

Man kan således træde ind i Gorm den Gamles gravhøj eller drage i krig, blive dræbt og genopstå i Valhal. Og man kan overvære vikingernes brutale ofringer eller tage en flyvetur hen over monumenterne i en virtuel drone, man selv styrer. Og meget andet.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Kongernes Jelling og ART+COM Studios fra Berlin i samarbejde med Vejle Kommune og Vejle Museerne, og det er støttet af en række fonde. Budgettet er på over 60 millioner kroner. Oplevelsescentrets udstillingsarealer er tredoblet, så der er 1000 kvadratmeter udstillinger fordelt på to etager.

Overinspektør ved Nationalmuseet og leder af Kongernes Jelling, Hans Ole Matthiesen, forklarer, at udstillingen baserer sig på de nyeste teknologier inden for museumsformidling og ikke nær så meget på udstillede genstande. Det skyldes, at der kun er meget få arkæologiske fund fra Jelling.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce