Annonce
Indland

Nyt oplag: 300 Charlie Hebdo solgt på Fyn

Det franske satiremagasin er fredag morgen blevet solgt i et fynsk oplag på 300 eksemplarer, der er blevet solgt i lidt flere end 10 fynske kiosker og supermarkeder - fortrinsvis i Odense. Billedet her stammer fra en kiosk i København.

En eksklusiv skare af fynboer har fredag haft mulighed for at købe et eksemplar af det andet oplag af det franske satiremagasin Charlie Hebdos seneste nummer. Hvor det er blevet solgt, holder bladdistributøren dog for sig selv.

Lidt flere end 10 kiosker og supermarkeder på Fyn har haft lidt over 300 eksemplarer af det franske satiremagasin Charlie Hebdo på hylderne fredag morgen.

Det oplyser Bladkompagniets administrerende direktør, Christian Lanng Nielsen, til Fyens.dk.

Den første udgave af Charlie Hebdo siden terrorangrebet på magasinets redaktion i Paris udkom for en lille uge siden i 300 eksemplarer i hele Danmark, men denne gang har Bladkompagniet fordelt omkring 5000 eksemplarer af bladet til omkring 150 kiosker og supermarkeder landet over.

Præcis hvor bladet har kunnet købes fra morgenstunden, ønsker Bladkompagniet ikke at oplyse.

- Det mener vi ikke er vores opgave. Vi har taget en streng kommerciel vurdering af situationen. Vi har en løbende dialog med kioskerne om, hvilke blade de ønsker, og de har så meldt ind, hvor mange eksemplarer af Charlie Hebdo de har villet have.

- Normalt har erhvervsdrivende jo ikke noget imod, at der bliver reklameret for deres produkter. Har nogle af kioskerne eller supermarkederne ikke villet stå frem på grund af bekymringer om sikkerheden?

- Hvis du spørger mig på den måde, er min kommentar, at jeg ikke har nogen kommentarer, siger Christian Lanng Nielsen.

Som tommelfingerregel plejer man ofte at sige, at fynboerne udgør 10 procent af den danske befolkning. Men med 300 ud af 5000 eksemplarer har de fynske kiosker og supermarkeder kun aftaget seks procent af det danske oplag.

Det overrasker dog ikke Bladkompagniets direktør.

- Der er en klar tendens til, at den internationale presse først og fremmest bliver læst der, hvor der er mange mennesker, der har en universitetsbaggrund. Det er ofte i de større byer, siger Christian Lanng Nielsen, der også bekræfter, at de fleste eksemplarer af Charlie Hebdo er sendt til kiosker og supermarkeder i Odense.

- Det er mere end halvdelen, der er kommet til salg i Odense. Og så er der nogle få steder rundt omkring på øen, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce