Annonce
Nordfyn

Nyt nordfynsk gamerhold: - Her skal man være "fit for gaming"

OSG-Gamers' testarrangement var så stor en succes, at alle de unge gerne ville melde sig til resten af sæsonen. Foto: Martin Dufresne

Der er ikke kun øjne på computerskærmen, når OSG-Gamers inden længe starter. Motion, en god tone og fællesskabet vægter lige så højt.

Mejlskov: Om det så er CS:GO, Minecraft eller Fortnite, så er OSG-Gamers klubben, hvor sejren deles med kammeraterne, og hvor potentialet med spilkonsollen ved sin side udvikles.

Gaming-holdet udspringer fra Ore Sogn Gymnastikforening, og den 27. oktober bliver første lan-dag af mange i klubhuset i Mejlskov. Én lørdag hver måned fra 10.00-22.00 finder aktiviteten sted, og det er for 10-18-årige spilleglade piger og drenge.

- Jeg var frustreret over, at unge ikke havde mulighed for sådan et socialt tiltag. Unge med interesse for computerspil, fortæller Martin Dufresne, som er frivillig initiativtager til OSG-Gamers.

Han har selv børn på ni og 13 år, der spiller det halve af vinteren væk, som han beskriver det.

- Målet er at skabe et fællesskab og en masse sjov. Når de unge så kommer hjem fra det månedlige 12-timers arrangement, skulle de gerne være både trætte og glade.

Annonce
I det månedlige arrangement er der indlagt tid til at komme ud og røre sig. Foto: Martin Dufresne

Fit for gaming

Men der kommer ikke kun til at være fokus på E-sporten, men også traditionel sport i det fri. Der vil i løbet af dagen være indlagt faste timer til motion på sportspladsen lige ved klubhuset, så de unge kan spille fodbold, rundbold eller gå ture med PokémonGO.

- Man sidder og arbejder med rigtig høj puls foran computeren. For at kunne håndtere det, skal man samtidig være i god form, så vi siger, at de unge skal lære at være "fit for gaming". Hvis de sidder foran skærmen i for mange timer ad gangen, går de kolde. forklarer Martin Dufresne.

Derudover skal der også være fokus på den digitale dannelse.

- Der bliver tit brugt rigtigt grimt sprog gennem headsettene. Men når de sidder over for hinanden, lærer de, at der sidder et menneske på den anden side. Så hvis man er sur, taler man pænt, eller også kan man tage en hurtig afkølingsrunde på sportspladsen, siger initiativtageren.

- De skal i gaming-klubben være en del af hinandens succes og fiasko. Sådan opbygger de det bedste fællesskab.

30 deltagere kan der i alt være med på en klub-lørdag, og lige godt 10 unge har allerede oprettet medlemskab på osg-gamers.dk.

Deltagerne kørte på med både udstrækningsprogram og yoga i løbet af dagen. Foto: Martin Dufresne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce