Annonce
Odense

Nyt netværk skal hjælpe voldsramte kvinder

En ny netværksgruppe i Odense skal hjælpe voldsramte kvinder videre i livet. Modelfoto: Bax Lindhardt/Scanpix

Nye netværksgrupper i Odense skal hjælpe voldsramte kvinder med at bearbejde voldsoplevelsen og komme videre i livet.

Det kan være hårdt arbejde at bryde ud af en ond cirkel af vold og undertrykkelse og komme videre i sit liv. Det oplever mange voldsramte kvinder, og for nogle er netop det at komme videre efter volden er stoppet en lige så stor udfordring som at bryde ud af et voldeligt forhold.

Derfor opretter organisationen Lev Uden Vold netop i denne tid netværksgrupper rundt i landet, som et såkaldt efterværns-tilbud til voldsramte kvinder, børn - og mænd.

En kortlægning lavet af Lev Uden Vold har vist, at behovet for netværksgrupperne er størst i Syddanmark og hovedstaden, så derfor er det her, der i første omgang er oprettet grupper.

I Odense er en netværksgruppe allerede i gang under ledelse af terapeut Mette Thyghøj.

- Det er bestemt noget, der har manglet. Vi har to socialrådgivere, der kan hjælpe med at få folk på vej med en ny tilværelse efter et ophold hos os. De kan hjælpe med det praktiske og måske noget omkring børnene, men følelsesmæssigt har disse kvinder et behov, der bedre kan dækkes i en netværksgruppe, fortæller Charlotte Wæver, der er leder af Krisecenter Odense.

Annonce

Cirka 120 kvinder bor i løbet af et år på Krisecenter Odense. Hertil kommer 150 til 160 børn. Kvinderne og børnene bor i gennemsnit på centret i tre måneder, inden de skal ud og finde sig en ny hverdag.

Som det er nu er størstedelen - cirka 80 procent - af kvinderne af anden etnisk herkomst end dansk, men det er i første omgang kvinderne med dansk baggrund, der har fået mulighed for at deltage i en netværksgruppe. Det skyldes blandt andet problemerne med at få tolke-bistand.

Men på sigt er det meningen, at alle, der kan have glæde af det, skal have mulighed for at være med i en netværksgruppe, fortæller Charlotte Wæver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce