Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt navn i kommunalbestyrelsen: - Hansen er den ægte Søren

Søren Hansen vil gengbruge sine valgplakater fra 2017, selv om der lige nu står Hillers på dem. Foto: Palle Søby
Valgforskeren Ulrik Kjær mener ikke, at navneskifte får nogen særlig betydning for radikal spidskandidat, mens numerologen Millicentt Rosamunde ser bedre energi i Hansen end i Hillers.

Faaborg-Midtfyn: Kommunalbestyrelsen har fået sig et nyt navn, men cpr-numrene er de samme som hidtil. De Radikale Venstres spidskandidat har nemlig skiftet efternavn.

Det er den 47-årige Søren Hansen, der hed Hillers, da 455 vælgere satte kryds ved det første navn på liste B i november 2017.


Jeg har altså valgt at tage de strategiske briller af og i stedet fokusere på, hvad der føles rigtigt. Og jeg har det sådan, at det, der er den ægte Søren, er Søren Hansen.

Søren Hansen, tidligere Hillers, Det Radikale Venstre


For nylig blev Søren Hansen imidlertid skilt fra hustruen, Lone Hillers, som han blev gift med i 2014. Nu har han så taget sit fødenavn tilbage.

- Da vi blev gift, syntes vi, det var en fantastisk idé at dele efternavn. Det blev Lones, for jeg var lidt "loose" omkring brugen af mit efternavn. Men efter vi er blevet skilt, er der ikke noget at være fælles om. Vi har f.eks. ikke fælles børn, forklarer Søren Hansen.

Annonce

1704 hedder Søren Hansen

Ifølge Danmarks Statistik hedder 1704 mennesker i Danmark Søren Hansen, mens der er "to eller færre", som hedder Søren Hillers.

- Ja, jeg er godt klar over, at jeg går fra at have et navn, der er unikt, til noget, der minder mere om en massebetegnelse, og jeg kan jo ikke udelukke, at det får en betydning i valgkampen, at folk kender Søren Hillers og ikke Søren Hansen.

- Men jeg har altså valgt at tage de strategiske briller af og i stedet fokusere på, hvad der føles rigtigt. Og jeg har det sådan, at det, der er den ægte Søren, er Søren Hansen, og så må det være sådan, konstaterer, horneboen, der til daglig er leder af Brobyskolerne.

Han behøver formentlig heller ikke gøre sig de store bekymringer, mener valgforskeren og SDU-professoren Ulrik Kjær.

Ulrik Kjær, valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, tvivler på, at navneskiftet får nogen særlig betydning for Søren Hansens valgkamp. Arkivfoto

Der er ganske vist ikke nogen dansk forskning, der kan sige noget specifikt om, hvad navneændringer eller skilsmisser betyder for politikernes evne til at trække stemmer.

- Det kan have en betydning, hvis det er meget kendte politikere som f.eks. amerikanske præsidentkandidater, hvor ægtefæller involveres meget i valgkampe. Men her skal vi lige holde os for øje, at der er tale om en kommunalpolitiker, og hele pointen med at vælge lokalpolitikere er, at de er helt almindelige mennesker med helt almindelige liv, siger Ulrik Kjær.

Han vurderer, at det bliver nogle helt andre ting, end om Søren hedder Hillers eller Hansen, der bliver afgørende for, hvordan han klarer sig til næste valg.

- Det er der længe til for de almindelige vælgere, så han har god tid til at markere sig og sit navn på de ting, der betyder noget for vælgerne, siger Ulrik Kjær.

Annonce

Numerolog: Et godt valg

Ifølge numerologen Millicentt Rosamunde, Nyborg, som er direktør i Instituttet for Numerologi, har lokalpolitikeren truffet et godt valg:

- Numerologisk set er der stor forskel på at hedde Hillers og at hedde Hansen. Energien i Hillers er en ganske svag energi. Den vibrerer med at være for god af sig, at man altid ser det bedste i andre, selv om de ikke altid fortjener det. Man kan man have svært ved at stå stærkt i sig selv, fordi man søger at gøre andre glade, forklarer hun.

- Man kan sige, at vi som borgere ikke nødvendigvis er dårligt stedt ved at have politikere med disse træk, tilføjer Millicentt Rosamunde.

Energien i Hansen er mere konstruktiv end i Hillers, så den radikale spidskandidat har truffet et godt valg, i hvert fald numerologisk set, siger Millicentt Rosamunde.

- Energien i Hansen er langt mere konstruktiv. Hansen giver "Venus-vibration”. Det vil sige, at Hansen-energien vibrerer med kærlighed og velstand og søger at balancere relationer, så der er en balance mellem ”give and take”. Hansen vil hjælpe Søren både i hans relationer, og når der skal træffes beslutninger, så der opnås mest mulig balance for alle parter, lyder vurderingen fra den fynske numerolog.

Annonce

Genbrugsplakater

Søren Hansen har sin kælder fuld af plakater med navnet Søren Hillers, men dem har han ikke tænkt sig at kyle ud.

- Nej, genbrug er en del af min politik, så jeg kommer til at genbruge mine valgplakater. Om jeg skal bruge en sprittusch på hver af dem eller finde på noget andet, ved jeg ikke endnu, men jeg finder nok på noget.

Du kan teste dit eget navns energier på hjemmesiden www.numerologi.nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce