Annonce
Odense

Nyt motionsløb på digters fødselsdag: 11 distancer og du vælger selv undervejs

Vil du løbe 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 eller 20 kilometer er op til dig selv, når der på H.C. Andersens fødselsdag den 2. april er Kredsløbet i Ansgars Anlæg. Du kan endda vente med at bestemme det, til du ér i løbeskoene og ude på stierne. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Den 2. april er det H.C. Andersens fødselsdag, og det markeres i Odense med et nyt motionsløb. Kredsløbet hedder det, og der er 11 distancer alt efter lyst og evne, og prisen er den samme uanset hvad.

Et nyt motionsløb ser til foråret dagens lys i Odense, og det bliver på den kendte digter H.C. Andersens fødselsdag, nemlig den 2. april.

- Efter at vi lukkede etapeløbet har vi villet finde på noget nyt, og så er det belejligt at gøre det på H.C. Andersens fødselsdag, fortæller løbsleder Torben Simonsen, HCA-Marathon.

Etapeløbet, som i en del år fandt sted i fem forskellige fynske kommuner, blev lukket stille og roligt, fordi antallet af deltagere faldt år for år, og nu håber Torben Simonsen, at der bliver interesse for det nye løb, der hedder Kredsløbet.

- Kredsløbet relaterer sig jo til vores krop, og det er godt for den at løbe, siger Torben Simonsen.

Kredsløbet bliver dog ikke et motionsløb, sådan som vi kender det, men med et ganske anderledes setup. Der bliver nemlig 11 distancer fra 2 kilometer op til 20 kilometer, og med en lille sløjfe på 1,097 kilometer til dem, der i sidste ende vil runde den halve maraton på 21,097 kilometer.

- Så har alle mulighed for at deltage. Ung som gammel, trænet som utrænet, siger Torben Simonsen.

Ruten bliver på en to kilometer langt rundstrækning omkring Ansgars Anlæg med omklædning, toiletter og bad på Hunderupskolen lige i nærheden. Derfor er det op til den enkelte, hvor mange runder, man har tænkt sig at løbe.

- Man behøver ikke en gang på forhånd vide, om man løber tre runder, for hvis man er godt løbende kan man bare tage det antal flere runder, man har lyst til. Eller færre, hvis man ikke lige er på toppen, siger Torben Simonsen.

Samme pris

Prisen for at deltage bliver den samme uanset antallet af runder, man ønsker at tage, men der ér en begrænsning. Man skal løbe inden for tre timer. Eftersom den 2. april i år falder på en tirsdag er løbet med start klokken 18.30, og så skal man være i mål inden klokken 21.30.

På det tidspunkt er vi alligevel så langt henne på året og vi har skiftet til sommertid, så derfor vil alle løbe, mens der stadig er lidt dagslys.

Prisen er endnu ikke på plads, men vil formentligt ligge omkring 100 kroner, fordi omkostningerne kan holdes nede.

De fleste kender H.C. Andersens fødselsdag den 2. april, men det er nok de færreste, der husker hans dødsdag.

Det var den 4. august, og derfor planlægger HCA-Marathon at gennemføre anden udgave af Kredsløbet netop dén dag. Det er en søndag i år, men ellers er det vigtigt for arrangørerne, at det er datoen og ikke en ugedag, som ligger fast for Kredsløbet. Derfor kan løbet falde på såvel en hverdag som en lørdag eller en søndag.

Tilmeldingen åbner snarest muligt på www.hcamarthon.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Debat

Læserdebat: Det handler om holdning

Annonce