Annonce
Kerteminde

Nyt marsvin vækker vrede verden over: Debatten kører på de sociale medier i udlandet

Fjord og Bælt i Kerteminde. Arkivfoto: Christian Nordholt
Dyreorganisation raser over nyt marsvin. Fjord&Bælt understreger, at den vigtigste opgave er forskning.
Annonce

Kerteminde: Siden Fjord&Bælt torsdag offentliggjorde, at de har fået et nyt marsvin, er det strømmet ind med reaktioner.

Otte udenlandske facebooksider har delt nyheden om marsvinet Saga, der skal hjælpe med forskningen fremadrettet. World Animal Protection har udsendt en pressemeddelelse, hvor de raser mod, at der stadig indfanges marsvin, som lever resten af deres dage i fangenskab.

Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, skriver, at argumentet om forskning ikke kan bruges til at holde dyrene indfanget.

- Det er helt uacceptabelt at indfange vilde marsvin i naturen for at udstille dem i Fjord og Bælt, også selvom de eventuelt skal indgå i forsøg af og til. Vi er af den overbevisning, at forvaltning af vilde marsvin i anno 2020 fint kan foregå uden forsøg på marsvin, der holdes i fangenskab i Danmark.

Annonce

Reaktionerne på sociale medier vælter ind

Det er især på den internationale non-profit organisation Sea Shepherd Globals facebook-opslag, at folk reagerer. Opslaget på siden, der har mere end én million følgere, har over 900 interaktioner, hvor folk enten kommenterer, deler opslaget eller reagerer med en emoji.

59 havde fredag eftermiddag delt opslaget. En af dem er Christopher Persson, der mener, at Danmark skal slippe marsvinene fri.

- Stop det, Danmark. Der er ingen normal opførsel i fangenskab. Slip begge løs og specielt det, der lige er blevet indfanget.


Det var forventeligt, at de ville reagere, når vi faktisk fik dyret, og vi har erfaring for, at de er meget aktive på de sociale medier

Mads Dirckinck-Holmfeld, kommunikationsleder på Fjord&Bælt


Annonce

Fjord&Bælt bliver ofte kontaktet

På Fjord&Bælt er kommunikationsleder Mads Dirckinck-Holmfeld ikke overrasket over reaktionerne.

- Vi bliver jævnligt kontaktet af World Animal Protection. De skrev til os så sent, som da vi fik tilladelsen til at få et nyt marsvin. Så det var forventeligt, at de ville reagere, når vi faktisk fik dyret, og vi har erfaring for, at de er meget aktive på de sociale medier, siger han.

- Vi er godt klar over, at de ikke accepterer præmissen om, at vi træner og forsker med marsvinene for at skabe bedre forhold for deres artsfæller i naturen. Og så længe de ikke anerkender, at vores forskning har stor værdi, kan vi ikke nå hinanden. Men det skal ikke stå i vejen for, at vi tager dialogen hver gang, de kontakter os direkte.

Mads Dirckinck-Holmfeld fortæller, at de negative reaktioner, de får, ofte bygger på den fejlopfattelse, at Fjord&Bælt er en slags dyreshow.

- Derfor er det vigtigt for os hele tiden at understrege, at det, vi laver og årsagen til, at vi har marsvin i fangenskab, er forskning. Vi har ikke dyrene for underholdningens skyld, men vi kan tilbyde publikum, at de kan følge med i forskningen og få det formidlet. Det er jo netop det, dyrepasserne gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce