Annonce
Odense

Nyt lydstudie i Odense: I Mads' hus hersker musikken

Da Mads La Cour Larsen begyndte at ombygge huset til lydstudie, lagde han også vægt på, at der var mulighed for hygge i huset. Dette i form af små hjørner i huset, hvor man kan hænge ud. Han ser i fremtiden huset, som et sted, der kan være et kreativt frirum, hvor flere musikere kan leje sig ind på én gang, og få inspiration fra hinanden. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Lørdag åbner et helt nyt lydstudie i Odense. Manden bag hedder Mads La Cour Larsen. Han har også et studie i København, som har haft blandt andet Mø og TV-2 på besøg. Nu har han kastet sig over et hus i Bolbro.

Odense: Et par madrasser står stablet oven på hinanden ved stuens bagvæg, der med et par puder som ryglæn gør det til en slags sofa. Ved siden af hyggekrogen står et gammelt klaver i mørkt træ, trommer og en mixer. Det her rum er dedikeret til musikken. Og det er ikke kun stuerummet i det 310 kvadratmeter store hus, der er tiltænkt musik. Hele huset, der befinder sig på Lavsenvænget i Bolbro, danner nemlig rammen om et forum, hvor musikken kan udfolde sig.

Det er Mads La Cour Larsen, der har lejet huset i Bolbro, der snart kommer til at fungere som lydstudie, og som et sted, hvor man kan leje sig ind, hvis man har brug for øvelokaler. Udover indspilning af musik vil Mads La Cour Larsen også lave små events i huset.

- Jeg har selv haft behov for et lydstudie, men har tænkt, at der også må være andre, der har samme behov. Stedet vil både være til musik og indspilning, men hvis nogen har lyst til at leje det til noget helt andet, er jeg åben for det, fortæller 33-årige Mads La Cour Larsen.

Han er født og opvokset i Odense, men har boet i København i ni år, før han for fem år siden vendte hjem igen. Mads La Cour Larsen er selv musiker, og skriver sange på dansk med inspiration fra blandt andet reggae. Derudover er han musiklærer.

I hovedstaden har Mads La Cour Larsen startet firmaet Akuja, hvor han stadig har studie. Et studie hvor blandt andet kunstnere som Mø, TV-2, Malk De Koijn og The Minds Of 99 har haft øvelokale. Men distancen fra Odense til København var for lang for Mads La Cour Larsen, så han tog satset og begyndte selv at bygge et lydstudie i Bolbro.

- Som musiker får man tit spontane idéer, og disse inputs får man svært ved at gøre til virkelighed, når et studie ligger for langt væk. Derfor måtte jeg i gang med at lede efter nogle lokaler tæt på, hvor jeg bor, fortæller han.

Mads La Cour Larsen

33 år, født og opvokset i Højby i Odense, men flyttede som 19-årig kort til Møn, hvorefter han fortsatte til København og boede i ni år. For fem år siden vendte han tilbage. I dag bor han i Bolbro med sin kone og to børn.Han har tidligere været teatertekniker. I dag er han musiklærer ved ungdomsskolen UngNord, og ved siden af musiker med spillejob ind i mellem.

Mads La Cour Larsen har firmaet Akuja, som han startede for 13 år siden. Herunder et lydstudie på Amager i København. Det nye studie i Bolbro hedder "Akuja Odense".

Der er officiel åbning af studiet lørdag den 29. april fra 14 til 18, hvor alle er velkomne på Lavsenvænget 2, Odense. Der vil være livemusik og lidt til ganen.

Følg lydstudiet "Akuja Odense" på www.facebook.com/Akujaodense

Mads la Cour Larsen har lejet sig ind i et hus i Bolbro. Han håber, at huset vil blive et attraktivt sted for musikere at mødes, da det ligger centralt i landet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kreativt miljø

Der ligger flere lydstudier i Odense, men Mads La Cour Larsen har prøvet at skabe et sted, der kan blive et samlingspunkt for musikere. Et sted, der kan lejes over længere tid, og hvor man kan medbringe eget udstyr. Mads La Cour Larsen mener, at Odense er en god lokation for sådan et koncept.

- Odense ligger centralt i landet. Musikere fra forskellige steder i landet kan samles her, og på den måde håber jeg, at det bliver et attraktivt sted, fremfor at alt musikproduktion skal foregå i hovedstaden.

Derudover har han tænkt, at stedet har potentiale til at skabe et kreativt miljø, hvor folk kan bruge hinanden. Fire rum i huset er nemlig omdannet til lydrum, så flere kan bruge det samtidig.

Lydstudiet har tilhørende køkken. Lydstudiet kan lejes over længere tid, og Mads La Cour Larsen tror det får en væsentlig betydning, at stedet er noget billigere at leje, sammenlignet med et lignende sted i København. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Gør byen spændende

Huset har Mads La Cour Larsen selv ombygget. Med en baggrund som teatertekniker, og med studiet i København, er det langt fra første gang, han prøver den slags. Selvom alle rummene i Bolbro-huset ikke står helt klar, holder han alligevel officiel åbning lørdag.

- Jeg håber, at jeg her kan få nogle kontakter, fordi det er ligesom omdrejningspunktet for, at det hele kan komme til at køre.

Hvorfor det lige blev i Odense og Bolbro, at Mads La Cour Larsen valgte at lave et lydstudie, handler blandt andet om hans tilgang til livet.

- Hvis man for eksempel synes, det er en kedelig by at bo i, eller man mener, der mangler noget, så må man jo gribe til handling og lave noget sjovt, selvom der måske kan være en risiko ved det.

Mads la Cour Larsen underviser til daglig i musik, og ved siden af er han selv musiker, og har lydstudie i hovedstaden. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Huset i Bolbro var optimalt for Mads La Cour Larsen på to måder. Ét er at der ligger tæt ved Mads' bopæl. To er, at der er plads til musikken, da der ingen naboer er. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Navne For abonnenter

Bent og Ingelise sagde farvel til livet samme dag - Bent var i mange år manden bag Blumøllers udvikling

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce