Annonce
Erhverv

Nyt liv i tom bygning: Assens får innovationscenter

1. marts kommer der igen liv i lokalerne på Østergade 78, hvor Fyens Stiftstidendes redaktion havde til huse indtil marts 2017. Marie-Louise Larsen åbner nemlig sammen med Claus Valsøe Innovationscenter Assens. Foto: Nina Vibe Petersen
1. marts åbner Innovationscenter Assens i den tomme bygning på Østergade 78. Her skal skabes et miljø, hvor iværksættere og mindre virksomheder kan udvikle udvikle sig og lære af hinanden.
Annonce

Assens: Førhen blev der skrevet nyheder om stort og småt i kommunen i lokalerne på Østergade 78 i Assens.

Fra 1. marts skal der i stedet tænkes tanker, udvikles og skabes virksomheder i bygningen med de store vinduer ud til rundkørslen ved Østergade, Nørregade og Møllegade.

Claus Valsøe og Marie-Louise Larsen er nemlig gået sammen om at skabe et innovationshus, der får navnet Innovationscenter Assens. Her kan mindre virksomheder og iværksættere leje sig ind til et eller flere skriveborde, og det er også tanken, at der skal være foredrag og arrangementer for husets beboere og andre, der har lyst til at deltage.

- Vi synes, det mangler, siger Marie-Louise Larsen, der har virksomheden Marketize Konsulent og selv har siddet i Vidensbyen ved Cortex Park i Odense.

- Der oplevede jeg et åbent miljø, hvor man sidder skrivebord ved skrivebord, hvor man kan tage til en masse foredrag, og der er en særlig stemning, hvor man deler med hinanden og arbejder på tværs.

- Som en lille erhvervsdrivende kan du leje dig ind i et billigt kontorfællesskab, men der mister du hele det miljø, som følger med i en iværksætter-hub. Fordi du netop bare får nogle gode faciliteter på typisk lukkede kontorer, og det er ærgerligt, for der opstår virkelig magi, når man sidder skulder ved skulder og føler, at man har en masse kollegaer. Det koncept synes jeg mangler, fortæller Marie-Louise Larsen.

Østergade 78

Hjørnet af Østergade og Møllevej - nærmere bestemt bygningen nummer 78 - har igennem tiderne været brugt til mange forskellige formål.

I første omgang lå byens præstegård på hjørnet, men i 50'erne blev bygningen revet ned, da der blev bygget en ny præstegård på Dankwart Dreyers Vej. Her ligger præstegården stadig.

I mange år var der automobilværksted på Østergade 78, og i 1997 rykkede Finn Vestergaard og Expert Vestergaard ind på matriklen i nybyggede lokaler, som er dem, vi kan se i dag.

Fyens Stiftstidende og Lokalavisen Assens overtog lokalerne i november 2007, og havde redaktion i huset indtil slutningen af marts 2017.

Siden da har lokalerne stået tomme.

1. marts 2020 åbner Innovationscenter Assens.

Togt ejer ejendommen, der også består af en række lejligheder.

Annonce

Optimal bygning

Det er et par måneder siden, Claus Valsøe tænkte de første tanker om et hus for innovation og iværksætteri. Han snakkede med Marie-Louise Larsen, som laver markedsføring for Claus Valsøes holdingselskab, og hun var straks med på ideen.

Claus Valsøe tog også kontakt til Togt, der ejer bygningen på Østergade 78, for den havde han set sig lun på.

- Jeg er selv iværksætter, og jeg vil gerne se ting udvikle sig. Hvis man skal se på det i forhold til at bruge den ejendom til et eller andet, så var det den meste oplagte løsning at bruge den til innovationshus eller et kontorfællesskab. Også fordi ejendommen er temmelig stor, så man får ikke flyttet en butik derop, og at dele den op i to vil også være forkert. Derfor tænkte jeg, at vi skal lave et iværksætterhus, siger Claus Valsøe.

Togt var også med på ideen.

- Det er superdejligt, at der kommer liv i bygningen igen. Det har vi længe håbet på ville komme. Det har undret os, at den har stået tom så længe, for det er et fint hjørne - også eksponeringsmæssigt - i byen, siger Mikael Fauerhold Christensen, der er projektchef i Togt.

Annonce

19 pladser

Innovationscenter Assens bliver målrettet til iværksættere og mindre virksomheder, som drives fra et hjemmekontor.

- De får mulighed for at blive en del af et fælles miljø, hvor der er kontorlokaler, hvor der er fine køkkenforhold nedenunder, så der bliver lidt kantine-agtigt, og man får kollegaer, selvom man ikke arbejder i samme firma.

- Vi vil bruge det midterste af lokalet til at holde nogle foredrag, hvor dem, der er i huset, kan holde foredrag, og vi vil også en gang om måneden holde arrangementer, hvor vi kan være 30-40 stykker. Vi vil invitere folk ind til både gratis og betalte foredrag, fortæller Claus Valsøe, der oplyser, at de første aftaler med "beboere" i huset er på plads.

- Der bliver 19 skriveborde, og vi har allerede ”solgt” seks eller syv, og vi har nogle, vi skal mødes med for at tale det igennem, så jeg regner med, at når vi når medio januar, er vi i hvert fald halvt igennem, siger Claus Valsøe, som derudover selv skal bruge fire eller fem skriveborde, ligesom Marie-Louise Larsen også vil have en plads i huset.

Marie-Louise Larsen glæder sig til at komme i gang for alvor.

- Jeg har store forventninger til det og håber også, at der er nogle, der kan se ideen i konceptet, fordi det bliver noget lidt andet end, at have et lukket rum at sidde i. Der vil selvfølgelig også være rum, der kan lukkes, og mødelokaler, men tanken er, at det skal være et åbent miljø, hvor man kan leje sig ind, siger hun.

Marie-Louise Larsen er selv iværksætter og regner med at rykke ind i Innovationscenter Assens med firmaet Marketize Konsulent. Foto: Nina Vibe Petersen
Claus Valsøe er idemanden bag Innovationscenter Assens, og det er fra hans selskab, at iværksætterhuset skal drives. Han fortæller at de første aftaler med lejere er i hus. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce