Annonce
Sydfyn

Nyt liv i lukket børnehave på Langeland: Kommunen sætter gang i planer

I Bagenkop hjar man før haft succes med at få solgt ejendommen, der før har tjent andre formål, for eksempel efterskolen. Arkivfotografik: Gert Ejton
Kommunen sætter gang i arbejdet med ny lokalplan.

BAGENKOP: Bagenkop Børnehave blev lukket i 2015, og i Langeland Kommune er der et politisk ønske om at få afhændet bygningen og grunden omkring den. Den nuværende lokalplan sætter imidlertid begrænsninger på, hvad ejendommen på anvendes til. Det hele er udlagt til daginstitution.

Så nu er der sat et arbejde i gang med at ophæve denne lokalplan og erstatte den med en ny, der udlægger området til flere forskellige formål, herunder bolig, butikker og liberale erhverv (for eksempel revisionsfirmaer, tandlæge- og psykologpraksis).

Det er samtidig nødvendigt at ændre i kommuneplanen, fordi denne fastholder området til offentlig formål i form af børnehave og legeplads.

Begge dele har været til politisk behandling i Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, som anbefaler ændringerne. De skal også runde økonomiudvalget og hele kommunalbestyrelsen, før man kan lægge kommunenplantillægget og forslaget til ny lokalplan i otte ugers offentlig høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce