Annonce
Kerteminde

Nyt liv i forfalden station: Gulv- og malerfirma har skabt et domicil med sjæl

Marslev Stationsbygning januar 2020.Foto: Christian Nordholt
På et år har de nye ejere af Marslev Station forvandlet den 110 år gamle bygning til et domicil med sjæl og et showroom for gedigent håndværk

Marslev: Det var et rigtigt håndværkertilbud, der bød sig til, da Kristian Garrett og Anders Bo Jørgensen for tre år siden kørte forbi Marslev Stationsbygning og forelskede sig i deres nye fælles domicil. Regnen dryppede ind i ankomsthallen, et rigt dyreliv havde taget bolig under taget, og der havde knap været et menneske, siden det sidste passagertog standsede her i 1977.

I dag - godt et år efter de gik i gang med den gennemgribende renovering - er det tydeligt, at det var det perfekte match. Virksomhederne Malerfirmaet Andersen/Garrett Aps og Din-Gulvsliber ApS har forvandlet bygningen til et domicil uden mage. Hvor der er kælet for hver en detalje. I sommeren 2019 rykkede i alt 40 ansatte ind.

- Vi har skiftet alle fugerne i det udvendige murværk og skiftet 130 vinduesglas. Alle vinduesrammer har vi kittet om. Vinduerne kunne bruges, selvom de har stået uden ruder i så mange år. Taget er også det originale, for mureren fortalte os, at hvis vi understrøg teglstenene kunne det holde mindst 40-50 år endnu. Det har været vigtigt for os at bevare det oprindelige udtryk, fortæller Kristian Garrett, der ejer malerfirmaet sammen med Ronny Andersen.

Jeg har lavet masser af typehuse, hvor jeg ikke kan kende forskel på, om jeg er i Odense eller Otterup. Her er mere sjæl i det.

Kristian Garrett, indehaver af Malerfirmaet Andersen/Garrett Aps

Cigarstue og showroom

- Byggematerialerne fra 1910 er altså bare kram, supplerer Lykke Melisa Hansen, der er kontorassistent i firmaet og hjernen bag indretningen af de nye-gamle rammer.

Hun har importeret det helt særlige engelske tapet, der pryder væggene og støvsuget dødsboer for egnet interiør. Udendørslamperne på hovedbygningen er fundet i Kramboden i Odense og et gigantisk mødebord med 15 tilhørende stole er fra Danske Banks domicil på Flakhaven.

- Bordet står nu i vores mødelokale på første sal, som var stuerne i stationsforstanderens tidligere bolig. Vi var nødt til at save det over for at få det ind, fortæller Lykke Melisa Hansen.

De har også indrettet en cigarstue. Med chesterfield-møbler i mørkt læder og design-tapet på væggene.

- Her i december holdt vi en række julefrokoster med vores kunder og forretningspartnere herude. Så kan vi invitere på en rom og en cigar. Det er nemt at gøre hyggeligt og sjovere end at sidde på en café inde i byen et sted, fortsætter Lykke Melisa Hansen.

- Bygningen fungerer også lidt som et show room, der kan inspirere kunderne og vise, hvad vi kan, fortæller hun.

- Jeg har lavet masser af typehuse, hvor jeg ikke kan kende forskel på, om jeg er i Odense eller Otterup. Her er mere sjæl i det, fortæller Kristian Garrett.

Annonce

Bøvl med varmerørene

Renoveringen er gået lige efter bogen. På nær én ting.

- Vi ville gerne beholde de originale fyrretræsgulve, men der var ikke plads til varmerørene under, så vi måtte fræse riller i spærrene. Det var lidt af en udfordring, fortæller Anders Bo Jørgensen, der ejer gulvfirmaet sammen med Brian Hansen.

Personalefaciliteterne er der også styr på. Der er både badekar med løvefødder og zinkarmatur på første og et køkken med enestående udsigt over de grønne marker. Ankomsthallen er endnu ikke helt færdig, og der skal etableres et handicaptoilet, hvor de gamle herre- og dametoiletter stadig forefindes.

De råder i alt over 710 kvadratmeter. Så der er god plads til at udvide, hvis fremtiden byder på det.

FØR: Marslev Stationsbygning sommeren 2018.Privatfoto
FØR: Den tidligere stationsforstanderbolig sommeren 2018.Foto: Sugi Thiru
Den tidligere stationsforstanderbolig - nu mødelokale. Januar 2020. Foto: Christian Nordholt
Malerfirmaet Andersen/Garrett Aps og Din-Gulvsliber ApS har sammen forvandlet den tidligere Marslev Stationsbygning. Fra venstre Anders Jørgensen og Kristian Garrett. Foto: Christian Nordholt
FØR. Foto: Sugi Thiru
NU. Foto: Christian Nordholt
Marslev Stationsbygning blev i 2018 opkøbt af et maler- og et gulvsliberfirma, der siden har restaureret og poleret. Foto: Christian Nordholt
Marslev Stationsbygning blev i 2018 opkøbt af et maler- og et gulvsliberfirma, der siden har restaureret og poleret.Foto: Christian Nordholt
Marslev Stationsbygning blev i 2018 opkøbt af et maler- og et gulvsliberfirma, der siden har restaureret og poleret.Foto: Christian Nordholt
Marslev Stationsbygning blev i 2018 opkøbt af et maler- og et gulvsliberfirma, der siden har restaureret og poleret.Foto: Christian Nordholt
Marslev Stationsbygning blev i 2018 opkøbt af et maler- og et gulvsliberfirma, der siden har restaureret og poleret.Foto: Christian Nordholt
Annonce
Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce