Annonce
Odense

Nyt løbeinitiativ: Brug formiddagen på at løbe

Har du fri om formiddagen og gerne vil løbe sammen med andre, så deltag i Formiddagsløberne hver onsdag klokken 10 fra Stadionvej 50 i Bolbro. Arkivfoto: Jean Vaillancourt

HCA-Marathon og Ældreidrætten går sammen om fælles træning hver onsdag formiddag, og det er for såvel unge som ældre.

Forskudte arbejdstider og folk, som af forskellige grunde er hjemme om dagen, kan nu få hjælp til at løbe sammen med andre om formiddagen.

HCA-Marathon og Ældreidrætten i Odense er gået sammen om et nyt initiativ, de kalder for Formiddagsløberne.

- Vi tror, der er mange, som går hjemme om formiddagen og som gerne vil løbe sammen med andre, siger Torben Simonsen, løbsleder i HCA-Marathon.

Egentligt begyndte Formiddagsløberne for tre-fire måneder siden som ældreidræt, men nu gøres det åbent for alle aldre. Håbet er, at også mange unge og yngre mennesker vil deltage, fordi det for mange er sjovere at løbe sammen med andre end at løbe alene.

- Det kan være folk på barsel eller folk på skifteholdsarbejde, som alligevel er hjemme om formiddagen, siger Torben Simonsen.

Der løbes hver onsdag klokken 10 fra Stadionvej 50 i Bolbro - det er den gamle skole i Bolbro - og her er også mulighed for omklædning, bad og toiletter. Ligesom med Løb med Avisen, som finder sted hver mandag aften fra Hunderupskolen, vil der i Formiddagsløberne være rutinerede løbere i hver fartgruppe. De vil også dele ud af løbetips undervejs på turene.

- Målsætningen for deltagerne kan f.eks. være at stille op i Odenseløbet, som vi så kvitterer med at give til halv pris, siger Torben Simonsen.

Odenseløbet finder sted den 3. juni med distancer på 5, 10 og 15 kilometer.

Vil man være med i Formiddagsløberne koster det 50 kroner om måneden, og man skal betale for minimum tre måneders deltagelse. Det gør man, når man møder op til den første onsdagstræning, som begynder den 7. marts og derefter finder sted hver onsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce