Annonce
Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Magnus Ahlstrøm (th.), der er formand for Nyborg Ungdomsråd, foreslog blandt andet, at Fyens Stiftstidende skal fokusere endnu mere på, hvordan de unge i Nyborg forholder sig til Lynfrosten-debatten. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Torsdag bød Fyens Stiftstidende velkommen til de første medlemmer af et nyt læserråd, der skal komme med indspark til, hvordan lokalredaktionen i Nyborg kan være med til at gøre Østfyn til et endnu bedre sted at bo.

Nyborg: Torsdag aften løb en premiere af stablen hos Fyens Stiftstidende i Nyborg, hvor redaktionen for første gang mødtes med syv hovedpersoner i et nyt læserråd.

Tiltaget er et led i lokalredaktionens arbejde for blive mere relevant for læserne og en endnu større medspiller, når det handler om at sikre, at Nyborg Kommune er et godt sted at bo.

Derfor er rådsmedlemmerne, som avisen har inviteret ind i maskinrummet, allesammen nogen, der er i berøring med mange mennesker. Håbet er, at de vil sprede budskabet om avisens nye initiativer, samtidig med at de får mulighed for at præge, hvordan en række emner bliver dækket.

- Forhåbentlig går I hjem med en oplevelse af, at det her giver mening at bruge tid på, sagde lokalredaktør i Nyborg Kasper Riggelsen, da han bød velkommen.

Han forklarede samtidig, hvad det vil sige, at avisen i fremtiden vil bestræbe sig på at dække Nyborg og omegn på mere konstruktiv vis.

- Vi vil blive ved med at skrive kritiske artikler, men vi vil gerne blive bedre til også at flytte det skridtet videre og tænke i fælles løsninger, lød det fra Kasper Riggelsen.

Annonce
Også filialdirektør Poul Aaby (tv.), Hans Henrik Kongsmark fra handelsstandsforeningen (i midten) og leder af Nyborg Slot Mette Ladegaard Thøgersen (tv.) er en del af Fyens Stiftstidendes nye læserråd. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Kom uden for voldene

De syv deltagere, der havde mulighed for at dukke op torsdag, var Michael Hedeager, næstformand i Udvikling Ullerslev, Lone Smidt, fællestillidsrepræsentant i FOA i Nyborg Kommune, Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot, Hans Henrik Kongsmark, erhvervs- og foreningsmand, Poul Aaby, filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Mikael Tipsmark, formand for Kampsportens Hus, og Magnus Ahlstrøm, formand for Nyborg Ungdomsråd.

De fik allerede torsdag frit spil til at lufte deres tanker om, hvad Fyens Stiftstidende gør godt, og hvad de gerne vil se endnu mere af i avisspalterne.

En af pointerne, der i høj grad blev ført af Michael Hedeager fra Udvikling Ullerslev, var, at avisen gerne må komme endnu mere "uden for voldene". Altså, at det også er vigtigt at dække alt det, der bliver sat i søen i Nyborgs opland af lokale ildsjæle.

- Man skal også have fokus på det, der klarer sig godt, for det er der, der gør, at vi lever som by, som mennesker og som samfund, lød det fra næstformanden.

Samtidig påpegede blandt andre Poul Aaby, at det er vigtigt, at avisen får fulgt op på de sager, der tidligere er blevet dækket, så læserne ikke er i tvivl om, hvordan de er endt.

I slutningen af mødet bad Kasper Riggelsen læserrådet om at komme med konkrete idéer til, hvordan redaktionen fremover skal dække Lynfrosten-sagen.

- Er der noget, vi har overset, og hvordan kan vi være mere løsningsorienterede, spurgte han.

Målet er, at Fyens Stiftstidendes nye læserråd skal mødes med redaktionen en gang i kvartalet, og at det skal have omkring 10 medlemmer.

Under mødet satte medlemmerne af læserrådet sig ud i mindre grupper for at diskutere avisens dækning af Lynfrosten. Her ses Mette Ladegaard Thøgersen (tv.), Lone Smidt (i midten) og Michael Hedeager (th.). Foto: Frederik Steen Nordhagen
Deltagerne fik også mulighed for at bladre i en oversigt over de nye formater, som lokalredaktionen i Nyborg og avisens øvrige lokalredaktioner vil arbejde med i fremtiden. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Mette Ladegaard Thøgersen, som leder Nyborg Slot, er en af de syv medlemmer af Fyens Stiftstidende i Nyborgs nye læserråd. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Torsdag holdt Fyens Stiftstidende i Nyborg det første møde med redaktionens nye læserråd. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Torsdag holdt Fyens Stiftstidende i Nyborg det første møde med redaktionens nye læserråd. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rynkeby Foods tjener atter penge

Annonce