Annonce
Fyn

Nyt krav til fynboerne: På med mundbindet til din coronatest

Region Syddanmark kræver, at man fra lørdag møder op til corona-test med mundbind. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
For at minimere risikoen for smitte skal borgere på Fyn skal lørdag have mundbind på, når de skal have taget en coronatest.
Annonce

Region Syddanmark indfører fra lørdag 10. oktober krav om brug af mundbind i forbindelse med test ved regionens testfaciliteter på Fyn og i det jyske.

Det er er led i  bestræbelserne på at beskytte borgerne bedst muligt mod smitte af coronavirus.


Vi ser ind i en fremtid, hvor vi vil teste borgere med og uden symptomer på samme adresse, og her er vi meget opmærksomme på, at borgerne ikke skal smitte hinanden

Kurt Espersen, koncerndirektør Region Syddanmark


Desuden er det en konsekvens af, at Region Syddanmark er slået ind på en kurs, hvor både patienter med og uden symptomer skal testet samme sted. Tidligere har dette være adskilt på forskellige matrikler.

Lige nu foregår testene for corona ved OUH og teststationen i det vestlige Odense i telte, der hurtigt blev sat op i foråret. I november åbner Region Syddanmark i stedet nye indendørs testcentre i hele regionen. Et af dem kommer til at ligge på Billedskærervej 15 i Odense M.

Derudover åbnes der i november teststationer i Nyborg og Middelfart, så flere fynboer kan se frem til kortere rejser for at blive testet.

Fredagens tal

Fredag eftermiddag offentliggjorde Statens Serum Institut tallene for, hvor udbredt den konstaterede coronasmitte er rundt om i Danmark. Tallene nedenfor fortæller, hvor udbredt smitten de seneste syv dage har været per 100.000 indbyggere. Den såkaldte incidens. Tallet i parentes er torsdagens tal.

Odense: xx (46)

Nordfyn: xx (17)

Middelfart: xx (39)

Assens: xx (7)

Faaborg-Midtfyn: xx (37)

Nyborg xx (31)

Kerteminde xx (34)

Svendborg xx (29)

Langeland: xx (16)

Ærø xx (17)

Annonce

Undtagelser

Der er dog undtagelser til kravet om mundbind. Nogle steder bliver borgerne testet i et drive-in-setup, og her er det ikke nødvendigt at medbringe mundbind.

Derudover er børn under 12 år undtaget samt personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man anvender et fabriksfremstillet CE-mærket engangsmundbind. Særligt hvis man er smittet eller i risiko for at være smittet med ny coronavirus. I øvrige situationer kan man anvende et stofmundbind af god kvalitet som alternativ til engangsmundbind, påpeger regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Landsret idømmer byrådsmedlem 60 dages betinget fængsel for facebook-opslag: - Jeg kan næsten ikke stave til, hvor sindssygt, jeg synes, det er

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce