Annonce
Svendborg Rabbits

Nyt krav om sejr for Rabbits

Rabbits-kaptajn Mikkel Plannthin scorede 16 point, da Rabbits forleden vandt sikkert over Copenhagen Basketball. Onsdag aften gælder det endnu et af de blødere hold i ligaen, EBAA fra Aarhus, for Plannthin & Co. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
I bestræbelserne på at holde fast i fjerdepladsen i ligaens grundspil er det en "must win-kamp", når Svendborg onsdag drager til Aarhus og et møde med EBAA fra Pro B.

BASKETBALL: I sin seneste kamp i ligaens grundspil vandt Svendborg Rabbits en sikker sejr i idrætshallen på 98-73 over Copenhagen Basketball, der ligger nummer fire i Pro B med fire point.

Når Rabbits onsdag aften drager til Aarhus og et møde med EBAA, er kravet endnu engang en fynsk sejr. Aarhusianerne ligger nummer tre i Pro B med seks point.

Rabbits har brug for sejrene over de lavere rangerende hold for at fastholde sin fjerdeplads i Pro A, hvor fynboerne pt. netop ligger nummer fire - to point foran Team Fog Næstved, som Svendborg måtte se sig slået af på hjemmebane i kvartfinalerunden i pokalturneringen.

Fjerdepladsen i grundspillet vil give hjemmebanefordel i slutspillet, som begynder i starten af marts, og direktør Troels Mortensen har derfor flere gange understreget over for Sport Fyn, at klubben går hårdt efter den fjerdeplads.

EBAA var på besøg i Svendborg i starten af november, hvor det blev til en ret så sikker hjemmesejr på 101-91.

Klubben fra Aarhus vandt så sent som i søndags 80-78 hjemme over BK Amager, men Amager ligger altså også nummer fem og sidst i Pro B med kun to point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce