Annonce
Erhverv

Nyt klummeteam: Et kig på erhvervslivet med nye øjne

Her er det nye hold af erhvervsklumme-skrivere. Fra venstre: Annette Vilhelmsen, der skriver dagens klumme, Jan Størup Nielsen, Signe Fejerskov, Ole Bang Nielsen og Niels Jørgen Hansen. Foto: Nils Svalebøg

Avisen har hyret et mangfoldigt hold af klummeskrivere, som hver søndag på skift vil kigge på erhvervslivet mere deres øjne og set fra den vinkel, hvor deres stol er placeret.

Fra og med i dag får du nye input til, hvordan dagens tilstand er i erhvervslivet i almindelighed og i det fynske erhvervsliv i særdeleshed. Avisen har hyret et hold af klummeskrivere, som på skift hver søndag vil give deres uforbeholdne mening om et aktuelt emne, der optager dem - og dermed forhåbentlig også læserne.

- Vi vil gerne bringe andre synspunkter og vinkler end dem, vore egne journalister er i stand til at præsentere gennem vores daglige dækning af erhvervslivet. Søndag er sådan en dag, hvor der er tid til eftertænksomhed. Derfor har vi valgt at give klummeskrivere udefra en platform, så vi på den måde kan servere friske impulser for vores læsere, fortæller chefredaktør Poul Kjærgaard om baggrunden.

Annonce

Annette Vilhelmsen

Annette Vilhelmsen, 59 år og bor i Kerteminde.Direktør for uddannelsesinstitutionen Tietgen i Odense siden august 2016.

Baggrund: Uddannet kontorassistent, lærer og cand.pæd. Underviser, konsulent og leder af Videncenter for Frie skoler. Medlem af Kerteminde Byråd i næsten 11 år. Medlem af Folketinget 2011-2015. Formand for SF, hvor hun i en periode først var erhvervs- og vækstminister og senere børne-, social- og integrationsminister. Har desuden siddet i diverse bestyrelser inden for skoler, fritidsliv m.m. Siden 2015 medlem af Hovedbestyrelsen for DGI.

Klummeemner: Sammen når vi længst. Klyngesamarbejder inden for f.eks. robotter og ugens historie om ni fynske kommuners fælles erhvervsindsats kan bruges som inspiration til øget samarbejde på uddannelsesområdet.

Hver søndag fra i dag kan du læse en erhvervsklumme i avisen fra disse fem, fra venstre: Niels Jørgen Hansen, Annette Vilhelmsen, der skriver i dag, Jan Størup Nielsen, Ole Bang Nielsen og Signe Fjerskov. Foto: Nils Svalebøg

Spænder vidt

De fem klummeskrivere spænder vidt. Fra den unge studerende Signe Fejerskov, som er meget optaget af investering, til en tidligere minister, Annette Vilhelmsen, som nu står i spidsen for en af øens største uddannelsesinstitutioner.

Med på holdet er også den kølige analytiker Jan Størup Nielsen, som til daglig sidder i en af landets største banker og med køligt blik fortolker de tal, som organisationer, politikere og virksomheder sprøjter ud i en lind strøm.

De to sidste er et par rutinerede herrer, som har en vis lighed med de to ældre herrer på balkonen i det hedengangne Muppet Show, Statler og Waldorf. Dem, der med knivskarpe analyser altid kan spotte, hvad en sag egentlig drejer sig om.

Og det med at give udtryk for det i klummer er dem ikke ukendt, begge har tidligere skrevet erhvervsklummer her i avisen.

Her er der tale om Ole Bang Nielsen, rutineret erhvervsleder med en stribe topjob i fynske virksomheder, senest som adm. direktør i Odense Sport & Event, og Niels Jørgen Hansen, tidligere medindehaver af Hansen & Nøttrup, et ejendomsfirma, som Niels Jørgen Hansen fik solgt på det helt rigtige tidspunkt - kort før finanskrisens udbrud.

Begge er stadig aktive erhvervsmæssigt, Ole Bang Nielsen via flere bestyrelsesjob og med en rolle i sine to børns virksomheder, mens Niels Jørgen Hansen også har en del bestyrelsesarbejde, har siddet med i ministerielle udvalg omkring søfart og ellers passer og plejer sine investeringer.

Niels Jørgen Hansen

Niels Jørgen Hansen, 64 år og bor i Ringe, i sommerhus på Avernakø og om sommeren på båden S/Y "Pupu".

Direktør og bestyrelsesmedlem, i sommermånederne langturssejler med en særlig passion for Frankrig.

Baggrund: Vekselerer, HD (A). Flere stillinger i bankverdenen, inden han stiftede og blev direktør for Hansen & Nøttrup A/S 1989-2011. Direktør i sit eget selskab NJ Hansen Holding ApS samt en række investeringsselskaber. Eksterne bestyrelsesposter i erhvervsvirksomheder og medlem af ministerielle udvalg vedrørende søfart. Passioneret sejler, både på havet og floder.

Klummeemner: Optaget af, hvordan de mindre fynske byer må gøre sig mere attraktive at handle i, så alle ikke kører til Odense. Her kan vi lære af Frankrig. At tænke og huske hele Fyn, ellers findes der ikke noget fynsk erhvervsliv.

Jan Størup Nielsen

Jan Størup Nielsen, 44 år og bor i Munkebo.

Chefanalytiker i Nordea.

Baggrund: Har tidligere arbejdet som cheføkonom i Fionia Bank og undervist i 10 år som ekstern lektor i økonomi ved SDU. Uddannet i 2001 som cand.oecon fra SDU.

Klummeemner: Vil fokusere på udsigterne for det fynske boligmarked og bestræbelserne i det fynske erhvervsliv på at rekruttere og fastholde den fornødne arbejdskraft. Omvendt er der nok også en del virksomheder som på det seneste er blevet lidt mere bekymret for efterspørgslen i 2019 i kølvandet på den tiltagende usikkerhed omkring udsigterne på flere af vore vigtigste eksportmarkeder.

Ole Bang Nielsen

Ole Bang Nielsen, 60 år og bor i Munkebo - men på vej til Odense.Bestyrelsesformand i Titech Electric A/S, Bacher Work Wear A/S og Smartkidz ApS. Medlem af bestyrelsen i HCA Airport.

Baggrund: Adm. direktør Rynkeby Foods A/S 1993-99, adm. direktør Albani Bryggerierne A/S 1999-2001, vicedirektør Kansas Wenaas A/S 2001-2003, adm. direktør Inco Danmark A.m.b.a. 2003-2011 og adm. direktør Odense Sport & Event A/S 2013-2018. Uddannelse: HD (A).

Klummeemner: Behovet for arbejdskraft og vanskelighederne ved at skaffe den fra udlandet. Desuden perspektiverne i det nye Erhvervshus Fyn, der blev annonceret tidligere på ugen.

Signe Fejerskov

Signe B.B. Fejerskov, 21 år og bor i Odense.Studerer matematik-økonomi på SDU (5. semester).

Baggrund: Siden 2016 formand Unge Aktionærer Fyn (del af Dansk Aktionærforening) og bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening Fyn. Medlem af repræsentantskabet i Dansk Aktionærforening. Uddannelse: Student fra Tietgen Handelsgymnasium 2016.

Klummeemner: Den nye aktiesparekonto, som kan åbnes fra nytår. Desuden fokus på unge og investering, som ikke kun er for mænd, men bestemt også for kvinder. Og ellers optaget af forholdene for de mange tusinde studerende på Fyn.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce