Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt klimaudvalg kan være på vej: Faaborg-Midtfyn Kommunes klimastrategi er 'outdated'

Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til, om Faaborg-Midtfyn Kommune skal have et særligt klimaudvalg. Borgmester Hans Stavnsager (S) varsler, at der vil komme en afklaring i første halvdel af 2020. Foto: Peter S. Mygind
Der er formentlig behov for at kigge på Faaborg-Midtfyn Kommunes klimastrategi, siger borgmester Hans Stavnsager (S), der kalder den nuværende strategi for "outdated". Han fortæller samtidig, at kommunalbestyrelsen i første halvår af 2020 skal afgøre, om Faaborg-Midtfyn skal have et særligt klimaudvalg, der skal varetage klimaindsatsen i kommunen.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Faaborg-Midtfyn Kommunes klimastrategi stammer fra 2013 og indeholder ikke en konkret handlingsplan. Det er ikke tidssvarende med den situation, vi har i dag, siger borgmester Hans Stavnsager (S).

- Strategien er outdated, og det skal vi formentlig have kigget på, siger Hans Stavnsager og fortæller, at kommunalbestyrelsen allerede i slutningen af februar skal diskutere, hvordan man griber klimaindsatsen an.

- Klimaindsatsen går på tværs af alle områder i kommunen, så det er svært at lægge det i ét fagudvalg. Det er muligt, at vi laver et såkaldt "paragraf 17, stykke 4"-udvalg, hvor der sidder både politikere, borgere, eksperter og andre. Så er vi sikre på, at der hele tiden er nogen fra politisk hold, der har fokus på klimaindsatsen, siger borgmesteren, der lover en afklaring i første halvdel af 2020.

Der er dog særligt én usikkerhedsfaktor, som man skal have klarlagt, før man kan lægge en konkret plan for klimaindsatsen. Regeringen har nemlig endnu ikke udmeldt, hvem der har ansvaret for hvad i forhold til den grønne omstilling.

- Vi afventer, at regeringen kommer med sin handleplan på baggrund af klimaloven. I øjeblikket ved vi ikke, hvilke opgaver kommunerne får ansvaret for fremadrettet, og det er jo meget rart at vide, inden vi lægger os fast på vores strategi, siger Hans Stavnsager.

Annonce

Større klimaindsats end tidligere

Borgmesteren understreger, at selvom man forholder sig afventende i forhold til en overordnet plan, så er det vigtigt, at man allerede nu tænker klima ind i alle politiske beslutninger. Derfor arbejder kommunen hele tiden med nye klimatiltag.

- Vi har en større klimaindsats i dag, end vi havde for bare et eller to år siden. For eksempel er vi ved at lave en ny affaldsordning, der skal gøre, at vi genbruger mere. Og vi arbejder med stormflodssikring i Faaborg, som var en vigtig del af den arkitektkonkurrence, vi præsenterede i december, siger Hans Stavnsager.

Ifølge Hans Stavnsager er den grønne omstilling så omfattende, at alle bliver berørt. Derfor skal alle også være en del af kommunens arbejde fremover.

- Jeg har den holdning, at vi kommer ikke nogen vegne, hvis ikke lokalsamfundet er med. Vi kan ikke løse klimaproblemerne, uden at vi alle sammen bidrager. Det gælder kommunen, borgere og virksomheder - alle skal inddrages, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce