Annonce
Erhverv

Nyt iværksætterhus skal ændre Nyborgs image

Iværksætterhuset på Lindholm Havnevej skal gøre iværksætteri attraktivt blandt de unge Nyborgensere. Foto: Kasper Riggelsen
Nyborg er bagefter, når det handler om iværksætteri. Nyt iværksætterhus skal sætte gang i nye virksomheder.
Annonce

Nyborg: Iværksætterhuset Broen på Lindholm Business Center var ikke mange dage gammelt, før de første håbefulde iværksættere flyttede ind. Og i kommunen håber man, at det kan være med til at fortælle iværksættere i hele landet, at Nyborg er et godt sted at tage til, hvis man vil i gang med noget nyt.

Stig Bøgh, chefkonsulent hos Erhverv og Vækst i Nyborg Kommune, er tilknyttet iværksætterhuset Broen og tilbyder de unge iværksættere sparring og vejledning i det daglige.

- Vi har forsøgt at bygge bro mellem iværksætterne, de etablerede virksomheder i huset, kommunen og gymnasiet. Vi skaber dermed en kontakt til de helt unge, der måske går rundt med en drøm om at være selvstændig og selv at starte et projekt op. Det er et sted, hvor man alene eller sammen med andre kan udvikle sig, siger han.

Fordelen ved at kunne møde hinanden fysisk er, at de unge får et rum, hvor deres ideer kan vokse.

- En af gevinsterne er, at de her kan bruge hinanden. Nogle starter måske op hjemme på værelset eller i kælderen, men nogle gange har man brug for arbejdsro og en professionel arbejdsplads, hvis man vil videre fra idéfasen, siger Stig Bøgh.


En af gevinsterne er, at de her kan bruge hinanden. Nogle starter måske op hjemme på værelset eller i kælderen, men nogle gange har man brug for arbejdsro og en professionel arbejdsplads, hvis man vil videre fra idéfasen

Stig Bøgh, chefkonsulent i Erhverv og Vækst, Nyborg Kommune


Annonce

En god start

- Vi håber i sidste ende, at de unge her får mulighed for at så nogle frø. Vi regner ikke med, at de starter en virksomhed op, så snart de er færdige med gymnasiet, men de får her mulighed for at starte noget op, siger Stig Bøgh.

Også byrådsmedlem Peter Wagner Mollerup (V), der er formand for  Erhvervs- og Udviklingsudvalget glæder sig til at følge projektet.

- Målet er at få skabt en branding og en identitet, der fortæller iværksættere i det øvrige Danmark, at Nyborg er et godt sted at tage til, hvis man vil have hjælp og rådgivning og samtidig gerne vil møde andre iværksættere, udtaler Peter Wagner Mollerup.

Annonce

Nyborg bagefter

En ny opgørelse fra analysevirksomheden Dinero viser, at iværksætteriet ikke har det alt for godt i Nyborg Kommune.

Nyborg er den kommune på Fyn, der sidste år havde det laveste antal nye virksomheder pr. indbygger. I 2020 var tallet således 6,0 nystiftede virksomheder pr. 1000 indbygger i Nyborg Kommune.

Til sammenligning er tallet i Middelfart 8,9 og 6,9 i Kerteminde. Udviklingen i Nyborg er desuden stagneret, da antallet af nye virksomheder var 194 i 2020, det samme som i 2019.

Middelfart Kommune havde den største vækst, da antallet af nye virksomheder fra 2019 til 2020 steg fra 288 til 344 - en stigning på 19,4 procent.

Der er altså noget, der tyder på, at Nyborg Kommune har et arbejde foran sig, hvis øens øvrige kommuner skal indhentes på iværksætterifronten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce