Annonce
Nordfyn

Nyt initiativ: Søndersø holder blomme- og frugtfestival

Borgercaféen i Søndersø har netop fejret et års fødselsdag og vil også blive en del af den snarlige blomme- og frugtfestival. Foto: Nils Svalebøg
Ida Tokehøj fik ideen til at holde en blomme- og frugtfestival. Og vupti, festivalen holdes for første gang til september og slås sammen med det børneløb, Søndersø Borgerforening med held forsøgte sig med sidste år.

Søndersø: Da avisen første gang ringer til Ida Tokehøj, er hun optaget på den anden telefon. Det viser sig, at hun er i gang med at tale med en veteranmotorcykelklub. Hun forsøger at overtale dem til at komme på besøg, når borgerforeningen søndag 1. september holder blomme- og frugtfestival.

En ny begivenhed, som kommer til at supplere sidste års børneløb, og som i den kommende tid kommer til at kræve mange frivillige timer af bestyrelsen, aktivitetsudvalget og Ida Tokehøj. Når hun gør noget, gør hun det fuldt ud. For at få frugtavlere og andre til at blive opmærksom på begivenheden og møde op, har hun eksempelvis fået fremstillet flyers om festivalen, som de vil tage rundt og dele ud på torvemarkeder og lignende steder.

For at skabe de bedste rammer spærres dele af Odensevej af under festivalen, der varer fra klokken 10-15.30. Den holdes på pladsen foran borgercaféen og på Odensevej, hvor der vil være boder med blommer og frugt. Programmet er spækket med et hav af aktiviteter. Der holdes blandt andet kagekonkurrence med udnævnelse af årets kagemester, der vil være stigegolf, skydetelt, snobrødsbagning, musik, underholdning, veteranmotorcykler og masser af spil inde i caféen.

Annonce

Sådan indstiller du din kandidat

Fyens Stiftstidende hylder med ”Bland Dig-prisen” værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august.

Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen.

Skriv også dit eget navn og telefonnummer.

Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Bland Dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland Dig Prisen på Facebook.

Potentiale til mere

Sidste år deltog 49 i børneløbet, og da mange forældre og bedsteforældre mødte op for at se på, var der pludselig mange mennesker samlet. I år med de mange nye aktiviteter er der således også begrundet håb om, at endnu flere mennesker får lyst at deltage.

Og sådan er det. Det lange, seje træk tæller. Også med antallet af besøgende i caféen. Og i det hele taget med som borger at involvere sig i byens tilbud.

- Vi er et godt arbejdsteam og er allerede kommet langt på kort tid, og jeg tror på, at opbakningen til borgerforeningens aktiviteter gradvist vil vokse endnu mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce