Bogense: Det kan godt være, at Bogense kan bryste sig af titlen som Danmarks mindste og hyggeligste købstad, hvor roserne blomstrer i august, hvor Kattegats solnedgange og Æbelø lokker i horisonten. Men den fine bowle af oplevelser har også skår i kanten, mener Henning Pedersen og Jim Petersen.
Cigaretskodder, ukrudt og alskens affald trækker nemlig fra i førstehåndsindtrykket, når turisterne passerer byskiltet.
- Vi havde venner på besøg fra Sæby, og de syntes, der var mange fine gamle byhuse og steder i byen. Men de kommenterede også affaldet. Jeg har selv lige gået nede i Vestergade, hvor nogle turister stod og kommenterede, hvordan det flød med papir og papstumper. Det er sådan lidt pinligt, siger Jim Petersen.
- Vi skal holde vores by ren. Det er jo meget værd, at der bliver samlet affald langs kysten og i vejkanterne til de her forskellige arrangementer, men prøv lige at se på vores by, indskyder Henning Pedersen.
De samme steder skidtet samler sig
De to initiativtagere var forleden til generalforsamling i Rosenfestivalen, hvor affaldet også var blandt emnerne.
- Vi plejer jo - op mod Rosenfestivalen - at gå gaderne igennem, men vi kunne godt tænke os, at der kom så mange interesserede, at vi kunne gøre noget flere gange om året, siger Jim Pedersen.
Jim Petersen- Vi plejer jo - op mod Rosenfestivalen - at gå gaderne igennem, men vi kunne godt tænke os, at der kom så mange interesserede, at vi kunne gøre noget flere gange om året
Derfor har de to nu arrangeret et morgenmøde på fredag den 3. juli klokken 9.
- Vi mødes nede ved Nordfyns Erhverv og Turisme og hører, hvad der er stemning for. Der bliver gjort mange tiltag for, at byen skal være hyggelig med blomsterkumme i Adelgade, men affald og cigaretskodder er ikke specielt hyggeligt. Det kunne være sjovt, hvis vi kunne få en stemning skubbet i gang, siger Jim Petersen, mens han peger på en stribe af cigaretskod, der lyser gult mellem lange græsstrå.
- Det er jo de samme steder, skidtet samler sig hele tiden, så det er nogle gange ikke ret meget, der skal til, mener Henning Pedersen.