Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt idrætscenter i modvind: Bestyrelsesmedlem forlader posten efter fyring

Niels Erik Johannessen var med i cirka en måned, inden han valgte at forlade bestyrelsen i Idrætscenter Midtfyn. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Fyring af ansat får bestyrelsesmedlem til at forlade posten i Idrætscenter Midtfyn efter godt en måned. Det ærgrer bestyrelsesformand, som gerne havde været uroen foruden efter en ualmindelig hård genstart efter konkursen.

Ringe: Det er kun godt en måned siden, at nye folk overtog driften af det konkursramte Midtfyns Fritidscenter og i stedet kastede sig ud i at drive centret videre under navnet Idrætscenter Midtfyn.

Men meget tyder på, at de nye folk har fået en svær start, og at uroen ulmer i det nye center. I hvert fald har brugernes repræsentant i den nye bestyrelse, Niels Erik Johannessen, valgt at træde ud af bestyrelsen.

På Facebook-siden 'Os der træner i Idrætscenter Midtfyn', oplyser Niels Erik Johannessen, at han ikke længere kan se sig som brugernes repræsentant i bestyrelsen. Den melding ønsker han ikke umiddelbart at uddybe nærmere.

- Som jeg skriver, kan jeg ikke stå inde for en beslutning, der er taget, og det er en sag, som jeg ikke vil gå længere ind i, lyder det fra Niels Erik Johannessen, som i kølvandet på konkursbegæringen i starten af juli satte sig i spidsen for en brugergruppe i centret.

Det var i den egenskab, at han blev prikket på skulderen og efterfølgende sagde ja til at sidde med i bestyrelsen i den nye forening, der driver centret videre. Det blev dog til kun godt en måned, og på Facebook bliver der stillet spørgsmål ved, om Johannessens afgang hænger sammen med en fyring af en medarbejder.

Det afviser Niels Erik Johannessen ikke.

- Jeg har respekt for den beslutning, der er truffet, men det er ikke et forum, jeg skal arbejde i. Jeg er loyalt gået ind i arbejdet indtil i sidste uge, hvor jeg synes, at det blev lidt for svært, lyder det fra det nu forhenværende bestyrelsesmedlem.

Annonce

Idrætscenter Midtfyn

I starten af juli indgav den daværende bestyrelse konkursbegæring af Midtfyns Fritidscenter. Økonomien hang ikke sammen, og det lykkedes ikke at lande en aftale med kommunen.

I august blev det meldt ud, at foreningen Idrætscenter Midtfyn overtog centret. I ryggen er Sparekassen Sjælland-Fyn, der købte bygningerne af konkursboet.

Foruden Martin Andreasen sidder Agge Maglegaard Lorenzen, Henrik Thorup Pedersen og Jan Svenssen i dag i bestyrelsen.

Torsdag 21. november 2019 kl. 19.00 er der kick off-møde til ICM's Venner. Tanken er, at 'venner' kan/skal hjælpe med små og store opgaver. Tilmelding til mødet skal ske til knoth@post12.tele.dk.

Formand: Et stort arbejde

I kølvandet på Niels Erik Johannessens opslag har bestyrelsen i idrætscentret lavet en længere redegørelse for situationen og arbejdet gennem de første fem uger. Her nævnes det, at det ikke er lykkedes at indgå en aftale med en medarbejder, som i øvrigt også driver klinik i centret og gennem eget firma har udlejet fitnessudstyr til centret.

Det har dog ikke været en nem beslutning, understreger bestyrelsesformand, Martin Andreasen.

- Vi har fået et center i en forfatning, som var værre, end vi turde frygte. Derfor har vi måtte træffe nogle beslutninger, som ikke har været sjove. Det har været en hård proces, og det er hårdt arbejde, siger Martin Andreasen.

- Vi piber ikke, men vi skal gøre noget, for det er et center, der kører med underskud og som skal rejse sig igen. Uanset set hvad, er det centrets overlevelse, det her handler om, pointerer formanden.

Han havde gerne undværet den uro, der er opstået i kølvandet på Niels Erik Johannessens opslag på Facebook.

- Jeg havde nok ønsket, at vi havde fået mere end en måned, inden vi kom for meget i modvind. Men vi måtte også reagere på det for at berolige brugerne, siger Martin Andreasen.

Erik er savnet

Hele bestyrelsens redegørelse kan læses på idrætscentrets Facebookside.

- Jeg håber, at folk får vores side af historien, for vi er ikke onde mennesker, der kommer for at sætte alt i brand. Tværtimod. Vi kæmper med næb og klør til langt ud på natten, og det værste er, hvis brugerne forsvinder, for så har vi ikke noget at gøre med, siger formanden.

Han havde gerne set, at bestyrelsen fortsat så ud, som da den startede.

- Niels Erik er en super fyr, men hvis man føler, at man går for meget på kompromis, skal man gøre op med sig selv, om det er det værd. Vi mangler hans hænder, og han er stadig et aktiv for os, selv om han ikke er med i bestyrelsen, lyder det fra Martin Andreasen.

Det kommer han heller ikke igen - selv om Niels Erik Johannessen hverken er sur eller smækker med døren.

- Men jeg har stadig medlemskab og kommer i centret, og jeg ser hellere end gerne, at fritidscentret kommer til at fungere, bemærker Niels Erik Johannessen.

Arbejdet med at genskabe fritidscentret i kølvandet på konkursen er hårdt arbejde. Centrets forfatning er værre, end man havde frygtet på forhånd, lyder det fra formanden. Arkivfoto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce