Annonce
Odense

Nyt i byen: Street wear designer med værksted i Storms Pakhus

Bara Astvaldsdottir kan du møde i hendes værksted i Storms Pakhus, Seebladsgade 21. Foto: Hasse Frimodt

Bara Astvaldsdottir tænker på miljøet når hun designer og producere tøjmærket barabara

Bara Astvaldsdottir, der er født og opvokset på Island, flyttede som 20-årig til Odense. Bara erhvervede sig en grad i fashion design fra Teko i 2015. Men inden hun færdiggjorde sine studier på Teko, havde hun taget en diplomuddannelse på Odense Designakademi og et etårigt studie på håndarbeidetsfremme-UCC.

- Mit hovedfokus under studiet var at lære om tøj til kvinder, konstruktion, syteknik, beklædnings decor og metervarekendskab. Den viden jeg fik under mine studier har jeg nu valgt at benytte til at starte egen virksomhed. Jeg har startet barabara, hvor jeg har åbnet værksted i Storms Pakhus i Seebladsgade 21.

Jeg faldt for en beliggenhed i Storms Pakhus. Det gjorde jeg, fordi jeg ønskede at være en del af fælleskabet. Her var i forvejen andre kreative værksteder, og så giver det mig rigtig god inspiration at ligge med min virksomhed i et miljø hvor der kommer rigtig mange forskellige typer mennesker. Og så er vi rigtig gode til at være kollegaer og sparre med hinanden, siger Bara Astvaldsdottir.

Mit hovedfokus under studiet, var at lære om tøj til kvinder, konstruktion, syteknik, beklædnings decor og metervarekendskab.

Bara Astvaldsdottir

Følg hele processen

Her kan man med egne øjne følge med i hele processen omkring fremstillingen af barabara beklædning og tilbehør.

- Jeg producerer unik street wear, hvor hovedfokus er komfort. Hvert stykke tøj er unikt og håndlavet i værkstedet her i Storms Pakhus. Hvert stykke er kun produceret i få kopier, for at sikre kundens eksklusivitet og unikhed, siger Bara Astvaldsdottir .

For at sikrer høj kvalitet, god pasform og lang levetid tester Bara Astvaldsdottir tøjet for at se, hvordan det reagere ved vask, og hvordan det slides.

- Jeg tænker meget på miljøet. Jeg førsøger mit bedste, når jeg designer og klipper stoffet for ikke at efterlade for meget spild af metervare. Alt tøjet er lavet af metervarer, der er Øko Tex certificeret, og tilbehøret er lavet af kasserede materialer fra forskellige brancher. Jeg opkøber læder fra møbelindustrien, og ligeledes opkøber jeg fra store italienske modehuse som Gucci og Armani samt tyske Adidas. Jeg går utrolig meget op i, at mit design er holdbart. Jeg er meget kvalitetsbevidst, og så er det vigtigt for mig at deltage i "slow Fashion" ved at producere kvalitetsstykker, siger Bara Astvaldsdottir.Bara Astvaldsdottir benytter i sin produktion alt lige fra syntetiske metervarer til eksklusive islandske fiskeskind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce