Annonce
Kerteminde

Flere tilfælde af corona: Kerteminde har det næsthøjeste nøgletal

Jesper Nørgaard var én af de mange borgere, som der for nogle uger siden lagde vejen forbi Kerteminde Hallen for at lade sig teste for covid-19. Foto: Helle Kryger
Kerteminde Kommune er højdespringer på listen med det næsthøjeste incidenstal på Fyn. Mobile testcentre kan blive kontaktet, hvis situationen udvikler sig i den forkerte retning.
Annonce

Kerteminde: Efter en uge med stabile smittetal har Kerteminde igen en stigning i antallet af smittede med coronavirus. Kommunen har haft 12 tilfælde den seneste uge, og det bringer incidensen - smittede per 100.000 indbyggere - op på 51.

Sammenlignet med resten af Fyn er Kerteminde den kommune med den næsthøjeste incidens. Ærø er nummer et med en incidens på 67, Odense Kommune er nummer tre på listen med et incidenstal på 44, mens Svendborg følger efter med en incidens på 36.

Anders Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde, fortæller, at situationen med en høj incidens ikke er optimal.

-  Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi fortsat ser, at der kommer nye smittetilfælde til. Vi har ikke nogen vurdering af, at det er en ny type spredning, der sker. Det ligner situationen det seneste stykke tid, hvor der løbende opstår enkelte tilfælde.

Ser I nogen smitteudbrud i kommunen?

- Nej, vi har ikke tegn på, at der er noget hotspot, hvor der er en masse udbrud fra. Det har vi ikke, fortæller Anders Bjældager.


Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi fortsat ser, at der kommer nye smittetilfælde til. Vi har ikke nogen vurdering af, at det er en ny type spredning, der sker.

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Annonce

Mobile testcentre kan komme i spil

I øjeblikket er der ikke planlagt nogen tidspunkter for, at borgere i eksempelvis Munkebo, Langeskov eller Kerteminde kan blive testet for coronavirus i et mobilt testcenter.

Anders Bjældager afviser dog ikke, at de kan komme i spil igen, hvis situationen udvikler sig.

- Vi oplever, at tallene ligger nogenlunde stabilt på samme niveau. Nu har vi så set en stigning i dag (torsdag, red.), og hvis det fortsætter, så tænker jeg bestemt, at det er relevant for os at kontakte dem for at høre om muligheden for, at de kommer forbi, siger Anders Bjældager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce