Annonce
Nyborg

Nyt havnebyggeri næsten udlejet

Vand til tre sider og alligevel tæt på byen. Der er stadig stor interesse for at bo på havnefronten i Nyborg, og Pædagogernes Pension, der står for disse boliger, har lejet næsten det hele ud. Derimod er kun fire ud af ti ejerboliger i byggeriet solgt. Foto: Kasper Riggelsen
Pædagogernes Pension er klar til at modtage de første lejere i det nye byggeri på havnen 1. september. Næsten alle lejligheder er lejet ud, men det kniber mere med at sælge de dyre ejerlejligheder. Langt de fleste beboere i de nye havnehuse er folk fra Nyborg.

Nyborg: Er du til vand på tre sider?

Sådan har det lydt i annoncerne for det nye havnebyggeri på Midtermolen i Nyborg.

Og folk er tilsyneladende vilde med at komme til at bo rimeligt centralt i Nyborg med vand til tre sider.

I hvert fald er langt de fleste af byggeriets leje-lejligheder lejet ud og klar til at blive beboet meget snart. Indflytningen begynder den 1. september, og så kommer de nye beboere med deres møbler og pakkenelliker over den kommende måneds tid.

- Ud af de 52 udlejningsboliger i byggeriet er der kun fire-fem lejligheder tilbage, siger ejendomsmægler Jørn Laursen, hvis Home-forretning har stået for både salg og udlejning af lejlighederne.

Ti af de store penthouse-lejligheder øverst i byggeriet er sat til salg, og her er det gået knapt så hurtigt. Den fjerde kontrakt er ved at blive skrevet under i disse dage, og dermed er der altså stadig seks af den slags lejligheder til salg. Disse lejligheder er dog også i den dyre ende af Nyborgs ejendomsmarked med priser fra 4,35 til 4,5 millioner kroner stykket.

Annonce

Flyvende start

- Vi synes, det her generelt er gået rigtigt fint. Der har virkelig været stor aktivitet med denne sag, siger Jørn Laursen.

Bygherren, Pædagogernes Pension, vidste da også fra starten, at interessen for at bo på havnen i Nyborg er meget stor. Pensionskassens byggeri er nemlig en slags knopskydning af seniorbofællesskabet, der blev færdigt for et års tid siden. Begge byggerier har haft Kuben Management til at styre byggerierne, og Skala Arkitekter har tegnet begge byggerier.

Da Pædagogernes Pensionskasse skulle til at begynde deres byggeri på Midtermolen i den gamle færgehavn, stod det også klart, at senbiorbofællesskabet langt fra kunne give plads til alle interesserede, og at der var en venteliste med 200-300 par eller enlige, der ikke fik drømmen om en lejlighed i bofællesskabet opfyldt. Derfor fik Pædagogernes Pension mulighed for at låne seniorbofællesskabets venteliste og henvende sig til de pågældende.

Flest fra Nyborg

Jørn Laursen oplyser, at langt de fleste af de lejere, der flytter ind på Midtermolen, er folk fra Nyborg.

75 procent af lejerne er fra lokalområdet, mens resten er næsten ligeligt fordelt mellem odenseanere og sjællændere.

- Men selv om de fleste beboere i byggeriet er fra Nyborg, betyder de 62 nye lejligheder, at byggeriet trækker 13 nye familier til Nyborg. Men der må jo også komme folk udefra og overtage de boliger, der bliver ledige, når de mange nyborgensere flytter ned i de nye havneboliger. Så det er vel meget godt, siger Jørn Laursen.

Tilflytningen af familier udefra er tiltrængt i Nyborg, hvor kommunen har svært ved at holde fast i indbyggertallet på omkring 32.000 indbyggere. Som omtalt for nylig er Nyborg Kommune i den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik for første gang længe røget ned under 32.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce