Annonce
Nyborg

Nyt havnebyggeri næsten udlejet

Vand til tre sider og alligevel tæt på byen. Der er stadig stor interesse for at bo på havnefronten i Nyborg, og Pædagogernes Pension, der står for disse boliger, har lejet næsten det hele ud. Derimod er kun fire ud af ti ejerboliger i byggeriet solgt. Foto: Kasper Riggelsen
Pædagogernes Pension er klar til at modtage de første lejere i det nye byggeri på havnen 1. september. Næsten alle lejligheder er lejet ud, men det kniber mere med at sælge de dyre ejerlejligheder. Langt de fleste beboere i de nye havnehuse er folk fra Nyborg.

Nyborg: Er du til vand på tre sider?

Sådan har det lydt i annoncerne for det nye havnebyggeri på Midtermolen i Nyborg.

Og folk er tilsyneladende vilde med at komme til at bo rimeligt centralt i Nyborg med vand til tre sider.

I hvert fald er langt de fleste af byggeriets leje-lejligheder lejet ud og klar til at blive beboet meget snart. Indflytningen begynder den 1. september, og så kommer de nye beboere med deres møbler og pakkenelliker over den kommende måneds tid.

- Ud af de 52 udlejningsboliger i byggeriet er der kun fire-fem lejligheder tilbage, siger ejendomsmægler Jørn Laursen, hvis Home-forretning har stået for både salg og udlejning af lejlighederne.

Ti af de store penthouse-lejligheder øverst i byggeriet er sat til salg, og her er det gået knapt så hurtigt. Den fjerde kontrakt er ved at blive skrevet under i disse dage, og dermed er der altså stadig seks af den slags lejligheder til salg. Disse lejligheder er dog også i den dyre ende af Nyborgs ejendomsmarked med priser fra 4,35 til 4,5 millioner kroner stykket.

Annonce

Flyvende start

- Vi synes, det her generelt er gået rigtigt fint. Der har virkelig været stor aktivitet med denne sag, siger Jørn Laursen.

Bygherren, Pædagogernes Pension, vidste da også fra starten, at interessen for at bo på havnen i Nyborg er meget stor. Pensionskassens byggeri er nemlig en slags knopskydning af seniorbofællesskabet, der blev færdigt for et års tid siden. Begge byggerier har haft Kuben Management til at styre byggerierne, og Skala Arkitekter har tegnet begge byggerier.

Da Pædagogernes Pensionskasse skulle til at begynde deres byggeri på Midtermolen i den gamle færgehavn, stod det også klart, at senbiorbofællesskabet langt fra kunne give plads til alle interesserede, og at der var en venteliste med 200-300 par eller enlige, der ikke fik drømmen om en lejlighed i bofællesskabet opfyldt. Derfor fik Pædagogernes Pension mulighed for at låne seniorbofællesskabets venteliste og henvende sig til de pågældende.

Flest fra Nyborg

Jørn Laursen oplyser, at langt de fleste af de lejere, der flytter ind på Midtermolen, er folk fra Nyborg.

75 procent af lejerne er fra lokalområdet, mens resten er næsten ligeligt fordelt mellem odenseanere og sjællændere.

- Men selv om de fleste beboere i byggeriet er fra Nyborg, betyder de 62 nye lejligheder, at byggeriet trækker 13 nye familier til Nyborg. Men der må jo også komme folk udefra og overtage de boliger, der bliver ledige, når de mange nyborgensere flytter ned i de nye havneboliger. Så det er vel meget godt, siger Jørn Laursen.

Tilflytningen af familier udefra er tiltrængt i Nyborg, hvor kommunen har svært ved at holde fast i indbyggertallet på omkring 32.000 indbyggere. Som omtalt for nylig er Nyborg Kommune i den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik for første gang længe røget ned under 32.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce