Annonce
Middelfart

Nyt havecenter åbnet: - Der var sort af mennesker

Så skal der handles blomster. Kirsten Albertsen (t.h.) og Tove Hansen (t.v.) havde indkøbsvognen fuld. Foto: Daniel Kofoed.
Havecentret Sommer-blomster.dk er rykket fra Fredericia til Middelfart, og det fik ifølge gartneren bag en god opbakning fra de lokale på åbningsdagen.

Middelfart/Fredericia: Vennepar fra Fredericia og Odense satser stort på et nyt havecenter i det lukkede Gartneri Hyllehøj på Assensvej i Middelfart.

Lørdag havde havecentret Sommer-blomster.dk første åbningsdag i det 2500 kvadratmeter store drivhus, efter venneparret er rykket fra en lukket hal på Fuglsangs Alle i Fredericia.

Og gartner Jens Juel Larsen indrømmer, at han forinden har haft ganske mange sommerfugle i maven.

Men han er fuld af fortrøstning efter første dag på de mange nye kvadratmetre.

- Det har gået helt fantastisk. Du skulle have været her i formiddags. Der var sort af mennesker, fortæller gartneren, der har tre- eller firdoblet antallet af blomster og planter i forhold til de tidligere lokaler i Fredericia.

Sommer-blomster.dk holder åbent på Assensvej hver dag de næste 2,5 måned: Hverdage fra 10 til 17 og lørdag, søn- og helligdage fra 9 til 16.

Annonce
Der var travlt ved kasseapparatet lørdag i Middelfarts nye havecenter. Foto: Daniel Kofoed.

Havecentret lejer sig ind i det lukkede Gartneri Hyllehøj, hvor senest Danmarks største tulipangartner, Leif Larsen, har huseret. Før det hans bror og kone, Erik og Rie Larsen, der sidste år solgte ejendommen.

Gartner Jens Juel Larsen fortæller da også, at en del af kunderne på første dag glæder sig over, at der nu igen er liv i drivhusene.

Det gælder også for Kirsten Albertsen og Tove Hansen, der har vognen fuld af alle mulige forskellige slags blomster.

- Vi er vant til at handle her, så vi er glade for, det er åbent igen, fortæller Kirsten Albertsen.

- Ja, vi er lykkelige, supplerer Tove Hansen.

Gartner Jens Juel Larsen driver havecentret i samarbejde med sin kone og vennepar fra Fredericia. De har drevet forretning sammen i en lille håndfuld år og har kendt hinanden i en årrække.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce