Annonce
Sydfyn

Nyt grundlovsforhør: Skilsmisse årsag til skuddrama på Tåsinge

Politiet omringede adressen på Bjerrebyvej, da den 53-årige havde affyret et skud. Arkivfoto: Michael Bager
Det var alt at dømme, fordi hans hustru vil skilles, at en 53-årig mand barrikaderede sig i sit hjem og skød en betjent i armen 30. juli. Det kom frem ved et grundlovsforhør fredag eftermiddag.
Annonce

Artiklen er opdateret med yderligere oplysninger klokken 17.40

Bjerreby: Hans kone ville skilles.

Og det var tilsyneladende det, der lagde kimen til det skuddrama, som tirsdag 30. juli kulminerede med, at en betjent blev skudt i armen, og den formodede 53-årige gerningsmand blev såret af et skud i hovedet.

Det kom frem, da manden var i grundlovsforhør i retten i Svendborg fredag eftermiddag.

Den 53-årige blev - iført en sort joggingdragt og et par kinasko - kørt ind i retten på en hospitalsseng og meddelte via sin forsvarer, Michael Meyn, at han var ude af stand til at tale.

Men da anklager Brian Dybdahl læste sigtelsen og et kort referat af forklaringerne op, blev der alligevel kastet lidt mere lys over sagen.

Den 53-årige er dels sigtet for trusler, dels for forsøg på manddrab, og hans 56-årige hustru har forklaret politiet, at hun havde en snak med ham i weekenden op til.

Her fortalte hun ham, at hun ville skilles - ifølge Fyns Amts Avis' oplysninger har de været gift i godt og vel 20 år - og denne tirsdag eftermiddag mødte hun så op i parrets hjem på Bjerrebyvej ved Bjerreby for at gå videre med sagen og få styr på nogle papirer. Blandt andet var hun ved at flytte parrets bil over i sit eget navn, fremgik det af retsmødet.

Med sig havde hun haft sin søn og en af dennes kammerater, og så gik det galt.

Hun har forklaret, at hun på et tidspunkt hørte døren til våbenskabet gå op, og at hun omgående flygtede fra huset.

Politiet har også talt med de to unge mænd, og de har fortalt, at den 53-årige sigtede på dem med et gevær, hvorefter også de flygtede. Og hørte et skud, mens de løb.

Den 53-årige blev lagt i kunstigt koma med et skudsår i hovedet efter skuddramaet. Han blev dog hurtigt meldt uden for livsfare. Foto: Michael Bager
Annonce

Kun armen var synlig

Politiet blev tilkaldt klokken 13.13, evakuerede naboerne, og i omkring tre timer var der så stilstand i dramaet med politiet rundt om den 53-åriges ejendom.

Men klokken 16.35 blev først et skud affyret og en betjent ramt. Kort efter blev adskillige flere skud affyret.

Også her kom der lidt flere detaljer på i retten.

Betjenten har fortalt, at han efter egen opfattelse havde ligget i en fin position bag en mur, hvorfra han havde været i stand til at se den 53-årige gå rundt i huset med "en lang genstand".

Kun betjentens højre arm var synlig for den 53-årige inde i huset, og det var netop højre arm, der blev ramt af et riffelprojektil, som gik ind og ud af underarmen for så at fortsætte ind i overarmen, fremgik det af retsmødet.

Annonce

Klar til udskrivning

Da den 53-årige blev anholdt klokken 16.58, konstaterede politiet, at han var såret i hovedet.

Han blev derfor kørt til Odense Universitetshospital og var ikke til stede ved det første grundlovsforhør dagen efter, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger efter et retsmøde bag lukkede døre.

Kort før klokken ni fredag meddelte lægerne Fyns Politi, at han så småt var klar til at blive udskrevet.

Dermed havde han ret til et retsmøde, hvor han selv var til stede og havde mulighed for at give sin version af sagen, hvilket altså ikke skete.

I modsætning til det første grundlovsforhør havde pressen denne gang adgang, og det fremgik, at den 53-årige nægter sig skyldig. Men omvendt ingen protester havde mod, at dommeren varetægtsfængslede ham til 4. september.

Han blev kørt tilbage til Odense Universitetshospital, hvor han skal være surrogatfængslet, til lægerne skønner det forsvarligt at overføre ham til en arrest.

Og så var han faktisk ikke helt tavs i retten, eftersom han ytrede sig, da dommer Gert Holst Matthiesen bad ham bekræfte navn og fødselsdato.

- Korrekt, sagde han således med meget hæs stemme.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce