Annonce
Odense

Nyt grønt valgforbund i Odense: Enhedslisten går sammen med Veganerpartiet og Alternativet

Det grønnevalgforbund i Odense op til KV21 består af Alternativet (liste Å), Enhedslisten(liste Ø) og Veganerpartiet (liste G) - her ses fra venstre mod højre Jacob Holm (Å), Reza Javid (Ø), Søren Freiesleben (Ø), Simon Nyborg Jensen (G) og Daniel Buus (G). Foto: Ulrik Sass
Enhedslistens stemmer skal ikke gå til S, SF og R. Derfor har partiet sammen med Alternativt forladt det store valgforbund og danner nu et nyt grønt valgforbund med Veganerpartiet.

Odense: Ønsket om at sælge Fjernvarme Fyn og støtten til de nuværende planer for Vollsmose har fået Enhedslisten i Odense til at vende ryggen til valgforbundsstøtter fra S, SF og R. I stedet går partiet sammen med Alternativet, der op til valget i 2017 også var en del af det store forbund, samt det nystiftede Veganerpartiet i "Det Grønne Valgforbund".

Det bliver hermed det første valgforbund, som melder sig klar til byrådsvalget i november.

- Vi har haft lange drøftelser i partiet, og vores medlemmer ønsker ikke, at deres stemmer skal gå til partier, der støttede et salg af Fjernvarme Fyn og støtter nedrivninger af folks boliger og tvangsflytninger fra Vollsmose. Derudover betyder det også noget, at når man indgår valgforbund med store partier, er det som regel dem, der har gavn af sådan en alliance, siger Enhedslistens byrådsmedlem Reza Javid.

Annonce

Og i det nye valgforbund er det så Enhedslisten, der bliver storebror.


Vores medlemmer ønsker ikke, at deres stemmer skal gå til partier, der støttede et salg af Fjernvarme Fyn og støtter nedrivninger af folks boliger og tvangsflytninger fra Vollsmose.

Reza Javid, Enhedslisten


Enhedslistens andet byrådsmedlem, Søren Freiesleben, betoner, at det nye valgforbund mere er et tilvalg af Alternativet og Veganerpartiet fremfor et fravalg af S, SF og R:

- Der er områder, hvor vi simpelthen er mere enige med de her to partier, end de andre vi har været i valgforbund med, siger han.

Det grønnevalgforbund i Odense op til KV21 består af Alternativet (liste Å), Enhedslisten(liste Ø) og Veganerpartiet (liste G) - her ses fra venstre mod højre Jacob Holm (Å), Reza Javid (Ø), Søren Freiesleben (Ø), Simon Nyborg Jensen (G) og Daniel Buus (G). Foto: Ulrik Sass

Alternativet i omstilling

Alternativets Jacob Holm, er tilfreds med samarbejdet, fordi det vil minimere stemmespildet på venstrefløjen, som han udtrykker det.

Og han kan derfor godt leve med, at Alternativets stemmer går til Enhedslisten, hvis partiet ikke får nok stemmer til at generobre den plads, som Abdirashid Abdi fik ved sidste kommunalvalg. Han er siden valget skiftet til SF, så Alternativet ikke længere er repræsenteret i byrådssalen.

- Det vil selvfølgelig være ærgerligt, for selv om vi er enige om mange ting, er der også områder, hvor vi skiller os ud. Men lad os nu se. Vi har lige vendt et nyt blad og fået en superkompetent politisk leder på landsplan. Samtidig har vi et stærkt og engageret bagland, så vi er fortrøstningsfulde, siger Jacob Holm.

Annonce

Veganerpartiet i Odense

Det grønne valgforbunds sidste medlem, Veganerpartiet, er et ubeskrevet blad i odenseansk politik, men Simon Nyborg Jensen, som stiller op til kommunalvalget, er sikker på, at nogle af de mange dyrevenner og klimainteresserede vil stemme på det nye parti.

- Vi håber at kunne skabe en grøn blok, der står sammen om at prioritere en ambitiøs klima- og miljøpolitik i Odense, og vil kæmpe for en værdig behandling af social udsatte og arbejde imod en stigmatisering og diskriminering af minoriteter, siger han.

Det Grønne Valgforbund er åben for andre partier, der kan se sig selv i de politiske værdier, understreger de tre partier.

Odenseanerne skal til stemmeurnerne ved kommunalvalget igen den 16. november.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce