Annonce
Erhverv

Nyt fynsk firma på vej frem: Torben Frigaard investerer igen

Torben Frigaard Rasmussen har investeret i den nye virksomhed Accutics, som allerede har store, kendte firmaer som kunder trods kun halvandet år på markedet. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Den velhavende Odense-forretningsmand Torben Frigaard Rasmussen har igen sat nogle af sine sparepenge i en digital virksomhed. Han har købt 20 procent af det halvfynske Accutics, som trods en ung alder har været i stand til at skaffe kæmpestore kunder.

- Det var ikke så meget for pengene, men mere fordi, at vi gerne ville have hans hjælp.

Sådan kommenterer Kasper Rasmussen, at han har solgt 20 procent af sin virksomhed til erhvervsmanden Torben Frigaard Rasmussen.

Sammen med blandt andre odenseaneren Michael Lindebjerg Møller stiftede Kasper Rasmussen for halvandet år siden firmaet Accutics. I den korte tid siden da har virksomheden været i stand til at få store kunder som Telmore, Saxo Bank, Momondo, Elgiganten, DSB og engelske Virgin. Den udvikling viser ifølge Torben Frigaard Rasmussen et kæmpepotentiale.

- Accutics er målrettet de store nationale og internationale virksomheder, så Danmark er et meget lille marked. Nu skal vi have opbygget en international salgsorganisation, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Accutics hidtidige ejere fra højre Michael Lindebjerg Møller, Kasper Rasmussen og Sebastian Mørch har fået Torben Frigaard Rasmussen med i kredsen af aktionærer. Foto: Accutics

Måler effekt at reklamer

Virksomheden, der har kontor i både København og på Dalumvej i Odense, beskæftiger sig med data fra markedsføring på internettet. Dens teknologi betyder, at en kunde meget lettere kan se, hvordan dens reklamer virker.

Virksomheder bruger i forvejen store beløb på at måle effekten af deres digitale reklamer med værktøjer som Google Analytics og Adobe Analytics, men hvis de kombinerer disse analyseværktøjer med et abonnement på Accutics' produkter får de meget mere præcise resultater og meget færre fejl. Desuden kan de lettere kombinere oplysninger fra de forskellige steder på internettet og gøre meget mere af målearbejdet automatisk.

Kort fortalt bliver annoncerne forsynet med en information, der for eksempel gør det muligt at se, hvilken annonce der førte til en kundes køb af en vare.

- Det er helt essentielt for store virksomheder at få overblik og kvalitetssikre data på tværs af platforme, siger Torben Frigaard Rasmussen ifølge pressemeddelelsen.

Accutics hidtidige ejere Michael Lindebjerg Møller (til venstre), Kasper Rasmussen og Sebastian Mørch har fået Torben Frigaard Rasmussen med i kredsen af aktionærer. Foto: Accutics
Annonce

Tjente store penge på MIR

Han har investeret i en række andre virksomheder og er mest kendt for at have tjent store penge på salget af robotvirksomheden MIR i 2018. Torben Frigaards egne erfaringer stammer fra den internationale, digitale verden, og det er også her, han investerer.

- Torben Frigaard fik blandt andet regnskabsprogrammet economic udbredt verden over som en onlineservice. Det er den slags erfaringer, vi har brug for til at få udbredt vores forretningsmodel, som har mange lighedstegn med economic, siger Kasper Rasmussen, der ikke vil oplyse prisen på Torben Frigaards 20 procent store aktiepost.

Han har en sjælden dobbelt erfaring som både datalog, konsulent og siden marketingansat i søgemaskinen Momondo. I Accutics er han administrerende direktør, mens Michael Lindebjerg Møller fra kontoret i Odense står i spidsen for blandt andet salg og marketing. Sebastian Mørch, der også er medejer, har ansvaret for udvikling.

Accutics plan er at få mange flere kunder i USA og Storbritannien. Et kontor med to personer er på vej i Phoenix i Arizona.

- Vi sælger gennem vores netværk til virksomheder og reklamebureauer og har endnu ikke brugt penge på markedsføring. Vi har bevist, at der er et kæmpehul i markedet, kunderne er meget interesserede i vores værktøjer, der skal bare nogle flere personer til at udbrede og videreudvikle dem, siger Kasper Rasmussen, der er en af i alt 10 ansatte i virksomheden.

Accutics får ikke kun glæde af Torben Frigaards penge. Firmaet har også fået et lån på fire millioner kroner fra Vækstfonden. Virksomheden forventer at omsætte for 10 millioner kroner i 2019.

Annonce
For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Annonce