Annonce
Erhverv

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv - nyt navn til ejendomsmægleren og endnu et millionoverskud på møbler

Peter Erik Christensen er ikke bare tilfreds, men særdeles tilfreds efter nok et år med stort plus i Danbo Møbler i Hesselager. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Vi indleder med en form for ægteskab i den forstand, at T.E. Biler på Kuopiovej i det nordlige Svendborg er gået ind i den landsdækkende kæde Carpeople. I en pressemeddelelse oplyser firmaet, at kunderne dermed får en landsdækkende service, ligesom de kan booke tider på internettet, og at firmaets ansatte ydermere får et stort netværk af dele erfaringer med. T.E. Biler er ejet af Thomas Egebo Christensen.

Nyt fra ejendomsmæglerbranchen kan vi også byde på. Sydfyenske Boliger på Thurø skifter navn, og ifølge indehaver Jan Jensen skyldes det, at butikken er blevet udvidet med ansættelsen af ejendomsmægler Knud Erik Mathiasen. Og da han først og fremmest skal sælge ejendomme i det midtfynske og den sydlige del af Odense, er det fundet betimeligt at ændre navnet til Fynske Boliger. Navneskiftet realiseres ved årsskiftet.

Og så har det to ansatte store firma Advokat Flemming Schmidt ApS i Kullinggade i Svendborg fået sat tal på regnskabsåret 2018/2019, og ifølge ledelsesberetningen er der tilfredshed med det 485.000 kroner overskud, som det blev til før skat. Flemming Jesper Schmidt, Svendborg, ejer virksomheden.

Tømrerfirmaet TH Håndværk ApS i Ulbølle har også fået sømmet et 2018/2019-regnskab sammen, og på bundlinjen står et plus på 166.000 kroner før skat. Hvilket indehaver Tue Emil Fredtoft Hauptmann, Ulbølle, er tilfreds med, kan man læse i regnskabets ledelsesberetning. Selskabet havde en enkelt på lønningslisten i regnskabsåret.

Vi rykker videre til en branche, hvor det med at slå en streg skal tages helt bogstaveligt. Det er Basisplusarkitekter ApS på Vornæs Skovvej på Tåsinge, der har indleveret regnskab for 2018/2019, og ifølge dets ledelsesberetning er der også her tilfredshed. Det er et overskud på 38.000 kroner, der har fået det fine skudsmål, og så hører det med, at de øvrige tal i regnskabet ikke vidner om en virksomhed af typen med masser af mellemledere og kø i kantinebuffeten. Bruttofortjenesten lyder således på beskedne 35.000 kroner, og i regnskabets noter kan læse, at direktøren er eneste ansatte - og at han arbejder ulønnet. Vi kan så føje til, at han hedder Anders Poul Hulgaard, og at han også er selskabets ejer.

Det er helt andre tal, der optræder i 2018/2019-regnskabet for C & W Arkitekter A/S. Det store arkitektfirma i Kullinggade i Svendborg kom således fra året med et overskud på 4,6 millioner kroner før skat, hvilket i runde tal er 1,4 millioner kroner bedre end resultatet året før, og der skulle 19,7 millioner kroner til at lønne de 29 fuldtidsansatte. Selskabet har 8,9 millioner kroner i egenkapital, og ejerne kan glæde sig over at få udbetalt 3,2 millioner kroner i udbytte. Det er mange penge, men de skal så til gengæld deles i fire, da ejerkredsen udgøres af Kim Ernst Fink, Hundstrup, Jan Bøtter-Jensen, Svendborg, Christian Samir Alstrup Thuesen, Skårup, og Michael Købmand Petersen, Svendborg.

K.E. Automobiler ApS i Rytterhaven i det nordlige Svendborg havde også plus i regnskabsåret 2018/2019, om end tallene knapt er så svimlende. På bundlinjen står således et overskud på 367.000 kroner før skat, og det fremgår ikke af ledelsesberetningen, om indehaverne, John Storm Hansen, Ollerup, og Karl Ejnar Nielsen, Svendborg, er tilfredse med resultatet. Firmaet gør det i reparationer og maling samt leasing af biler, ligesom det er stedet at frekventere, hvis man lige står og mangler en trailer. Også hvis den skal kunne transportere en hest.

Vi runder af i den nordlige del af kommunen, nemlig i Hesselager, hvor Hesselager Møbler A/S fortsat trodser alle teorier om, at man ikke kan drive en sund møbelforretning i en landsby. Forretningen har de senere år lavet fine bundlinjer, og 2018/2019 er ingen undtagelse, idet det her blev til et plus på 2,1 millioner kroner før skat. Resultatet er en god million kroner bedre end året før og er ifølge ledelsesberetningen "særdeles tilfredsstillende", og det er Peter Erik Christensen, Lundeborg, der ejer selskabet. Som havde syv ansatte i regnskabsåret og er polstret med en egenkapital på 9,6 millioner kroner. /finn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce