Annonce
Middelfart

Nyt familienetværk for udsatte familier i Middelfart

Konceptet med familienetværk kommer nu til Middelfart, det fungerer allerede med stor succes i syv andre byer. Billedet her er fra Familienetværket i Kolding. Arkivfoto: Jens Peter Engedal

Fællesskab, fællesspisning, rådgivning og aktiviteter for både børn og voksne skal hjælpe hårdt ramte familier i Middelfart.

Middelfart: Familier i svære situationer bliver mødt med åbne arme og varme knus i et fællesskab med andre familier, som ligeledes kæmper med eksempelvis psykiske problemer, vold, dårlig økonomi, skilsmisse, misbrug eller andre udfordringer. Det er tankerne bag det nystartede familienetværk i Middelfart, et gratis tilbud, der kører som et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Teglgårdskirken i Middelfart.

- Vi har ledt efter en måde, hvor vi udover julehjælpen, som vi delte ud i december i samarbejde med Frelsens Hær i Odense, kan være noget for byen, og de mennesker som er omkring os, og her synes vi, at familienetværket passer rigtig godt ind i, fortæller Birgit Tind, leder af Familienetværket i Middelfart og præst i Teglgårdskirken. Til familienetværket er der altid hygge, fællesspisning og aktiviteter for børn og voksne på programmet. Efter behov kan der endvidere rådgives indenfor familieterapi, økonomi, opdragelse og lignende.

- Vi ønsker at skabe et pusterum i hverdagen for familier, enlige, aleneforældre eller andre, som af forskellige grunde er pressede i hverdagen, siger Birgit Tind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce