Annonce
112

Ramte pumpestation: Motorcyklist omkommer efter soloulykke på Østfyn

Få timer efter ulykken var den første buket blomster lagt frem ved ulykkesstedet. Foto: Patrick Dejbjerg
En 45-årig mand er mandag middag død af sine kvæstelser efter en ulykke ved Ullerslev.

Ullerslev: En 45-årig mand fra Ullerslev er mandag middag omkommet af de kvæstelser, som han fik, da han mandag formiddag forulykkede på en motorcykel på Gedsbergvej i Ullerslev.

Fyns Politi oplyser, at manden klokken 10.55 ramte en pumpestation i højre side uden for vejen. Der var ifølge politiet ingen øjenvidner til soloulykken, men vidner hørte kort før ulykken motorcyklen accelerere voldsomt op.

Ifølge Fyns Politi havde den 45-årige ingen styrthjelm på, da han kørte galt.

Han blev kørt til behandling på Odense Universitetshospital, men lægerne kunne ikke redde hans liv. Han døde klokken 12.15, oplyser Fyns Politi. Hans pårørende er underrettet.

Lørdag 31. august døde en 40-årig mand, da han mistede herredømmet over sin motorcykel på Hellerupvej i Måre sydvest for Nyborg og ramte et træ. Han kørte uden styrthjelm, da han forulykkede.

Annonce
På vejen op til ulykkesstedet var der en langt dækspor, der målte omkring de 50 meter. Foto: Patrick Dejbjerg
Pumpestationen, som motorcyklisten skulle være stødt ind i. Foto: Patrick Dejbjerg
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce