Annonce
Erhverv

Nyt Cortex Park-byggeri: God ordre for Skjøde Knudsen

Allan Nielsen, adm. direktør i H. Skjøde Knudsen A/S, kalder det en markant ordre for det fynske entreprenørsselskab. Arkivfoto: Michael Bager
Byggeriet til 381 millioner kroner er en markant ordre for den lokale entreprenør H. Skjøde Knudsen A/S. Principper om bæredygtighed, som der skal bygges efter, vinder frem og kan give flere ordrer, forudser direktøren.

Odense: Det er en stor ordre for det lokale entreprenørselskab H. Skjøde Knudsen A/S, når spaden stikkes i jorden først i det nye år til et nyt domicilbyggeri i Cortex Park, som PFA opfører til en samlet pris af 381 millioner kroner.

Der er tale om en markant ordre for den fynske entreprenør, siger adm. direktør Allan Nielsen

– Med en samlet værdi på over 300 millioner kroner for os frem mod 2022, er der tale om en særdeles god ordre. Men vi tror ikke, der er tale om en enlig svale. Interessen for den her type byggerier er meget stor, og vi forventer flere af den slags ordrer i de kommende år, uddyber Allan Nielsen.

Det specielle ved byggeriet er, at det opføres efter de højeste principper og standarder inden for bæredygtighed, idet det sker efter den såkaldte DGNB Guld standard som et af få kontorbyggerier i Danmark.

- Vi er stolte og tilfredse med, at vi efter halvandet års udviklingsarbejde nu kan sætte gang i opførelsen af de to ejendomme, som især henvender sig til lejere med en bæredygtig dagsorden, også hvad angår domiciler, siger Allan Nielsen og tilføjer, at med byggeriet sætter Skjøde Knudsen et solidt, bæredygtigt aftryk i den fynske hovedstad.

Annonce
EY (Ernst & Young) og Focus Advokater er de to første lejere i det nye byggeri, som H. Skjøde Knudsen opfører for PFA i Cortex Park. Det står færdigt om to år efter planen. Illustratiion: Casa Arkitekter

Bæredygtighed i højsædet

Projektet gennemføres med en DGNB Guld certificering for bæredygtighed, hvilket kun et fåtal af danske byggerier i dag kan bryste sig af. Guldstandarden betyder, at byggeriet lever op til en række strikse krav i forhold til bæredygtig udvikling ifølge FN's 17 verdensmål: Social bæredygtighed, miljømæssig bæredygtighed og økonomisk bæredygtighed.

Det omhandler både bygningens totaløkonomi og CO2 aftryk set over den samlede levetid for bygningen, og det gør det således ekstra interessant for lejere, som arbejder med en CSR-strategi, der også omfatter et mål om at bidrage til en bæredygtig udvikling, påpeger direktøren.

De to byggerier tilgodeser en stigende efterspørgsel blandt danske virksomheder, der ønsker at dele kontorer, kantine og mødefaciliteter. De to første lejere bliver EY (Ernst & Young) og Focus Advokater.

PFA og Skjøde Knudsen kender hinanden særdeles godt og er i øjeblikket i gang med opførelsen af Gartnerbyen i Bolbro på den tidligere GASA-grund. Det er et projekt til en samlet værdi af cirka en milliard kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce