Annonce
Erhverv

Nyt Cortex Park-byggeri: God ordre for Skjøde Knudsen

Allan Nielsen, adm. direktør i H. Skjøde Knudsen A/S, kalder det en markant ordre for det fynske entreprenørsselskab. Arkivfoto: Michael Bager
Byggeriet til 381 millioner kroner er en markant ordre for den lokale entreprenør H. Skjøde Knudsen A/S. Principper om bæredygtighed, som der skal bygges efter, vinder frem og kan give flere ordrer, forudser direktøren.

Odense: Det er en stor ordre for det lokale entreprenørselskab H. Skjøde Knudsen A/S, når spaden stikkes i jorden først i det nye år til et nyt domicilbyggeri i Cortex Park, som PFA opfører til en samlet pris af 381 millioner kroner.

Der er tale om en markant ordre for den fynske entreprenør, siger adm. direktør Allan Nielsen

– Med en samlet værdi på over 300 millioner kroner for os frem mod 2022, er der tale om en særdeles god ordre. Men vi tror ikke, der er tale om en enlig svale. Interessen for den her type byggerier er meget stor, og vi forventer flere af den slags ordrer i de kommende år, uddyber Allan Nielsen.

Det specielle ved byggeriet er, at det opføres efter de højeste principper og standarder inden for bæredygtighed, idet det sker efter den såkaldte DGNB Guld standard som et af få kontorbyggerier i Danmark.

- Vi er stolte og tilfredse med, at vi efter halvandet års udviklingsarbejde nu kan sætte gang i opførelsen af de to ejendomme, som især henvender sig til lejere med en bæredygtig dagsorden, også hvad angår domiciler, siger Allan Nielsen og tilføjer, at med byggeriet sætter Skjøde Knudsen et solidt, bæredygtigt aftryk i den fynske hovedstad.

EY (Ernst & Young) og Focus Advokater er de to første lejere i det nye byggeri, som H. Skjøde Knudsen opfører for PFA i Cortex Park. Det står færdigt om to år efter planen. Illustratiion: Casa Arkitekter

Bæredygtighed i højsædet

Projektet gennemføres med en DGNB Guld certificering for bæredygtighed, hvilket kun et fåtal af danske byggerier i dag kan bryste sig af. Guldstandarden betyder, at byggeriet lever op til en række strikse krav i forhold til bæredygtig udvikling ifølge FN's 17 verdensmål: Social bæredygtighed, miljømæssig bæredygtighed og økonomisk bæredygtighed.

Det omhandler både bygningens totaløkonomi og CO2 aftryk set over den samlede levetid for bygningen, og det gør det således ekstra interessant for lejere, som arbejder med en CSR-strategi, der også omfatter et mål om at bidrage til en bæredygtig udvikling, påpeger direktøren.

De to byggerier tilgodeser en stigende efterspørgsel blandt danske virksomheder, der ønsker at dele kontorer, kantine og mødefaciliteter. De to første lejere bliver EY (Ernst & Young) og Focus Advokater.

PFA og Skjøde Knudsen kender hinanden særdeles godt og er i øjeblikket i gang med opførelsen af Gartnerbyen i Bolbro på den tidligere GASA-grund. Det er et projekt til en samlet værdi af cirka en milliard kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce