Annonce
Erhverv

Nyt Cortex Park-byggeri: God ordre for Skjøde Knudsen

Allan Nielsen, adm. direktør i H. Skjøde Knudsen A/S, kalder det en markant ordre for det fynske entreprenørsselskab. Arkivfoto: Michael Bager
Byggeriet til 381 millioner kroner er en markant ordre for den lokale entreprenør H. Skjøde Knudsen A/S. Principper om bæredygtighed, som der skal bygges efter, vinder frem og kan give flere ordrer, forudser direktøren.

Odense: Det er en stor ordre for det lokale entreprenørselskab H. Skjøde Knudsen A/S, når spaden stikkes i jorden først i det nye år til et nyt domicilbyggeri i Cortex Park, som PFA opfører til en samlet pris af 381 millioner kroner.

Der er tale om en markant ordre for den fynske entreprenør, siger adm. direktør Allan Nielsen

– Med en samlet værdi på over 300 millioner kroner for os frem mod 2022, er der tale om en særdeles god ordre. Men vi tror ikke, der er tale om en enlig svale. Interessen for den her type byggerier er meget stor, og vi forventer flere af den slags ordrer i de kommende år, uddyber Allan Nielsen.

Det specielle ved byggeriet er, at det opføres efter de højeste principper og standarder inden for bæredygtighed, idet det sker efter den såkaldte DGNB Guld standard som et af få kontorbyggerier i Danmark.

- Vi er stolte og tilfredse med, at vi efter halvandet års udviklingsarbejde nu kan sætte gang i opførelsen af de to ejendomme, som især henvender sig til lejere med en bæredygtig dagsorden, også hvad angår domiciler, siger Allan Nielsen og tilføjer, at med byggeriet sætter Skjøde Knudsen et solidt, bæredygtigt aftryk i den fynske hovedstad.

Annonce
EY (Ernst & Young) og Focus Advokater er de to første lejere i det nye byggeri, som H. Skjøde Knudsen opfører for PFA i Cortex Park. Det står færdigt om to år efter planen. Illustratiion: Casa Arkitekter

Bæredygtighed i højsædet

Projektet gennemføres med en DGNB Guld certificering for bæredygtighed, hvilket kun et fåtal af danske byggerier i dag kan bryste sig af. Guldstandarden betyder, at byggeriet lever op til en række strikse krav i forhold til bæredygtig udvikling ifølge FN's 17 verdensmål: Social bæredygtighed, miljømæssig bæredygtighed og økonomisk bæredygtighed.

Det omhandler både bygningens totaløkonomi og CO2 aftryk set over den samlede levetid for bygningen, og det gør det således ekstra interessant for lejere, som arbejder med en CSR-strategi, der også omfatter et mål om at bidrage til en bæredygtig udvikling, påpeger direktøren.

De to byggerier tilgodeser en stigende efterspørgsel blandt danske virksomheder, der ønsker at dele kontorer, kantine og mødefaciliteter. De to første lejere bliver EY (Ernst & Young) og Focus Advokater.

PFA og Skjøde Knudsen kender hinanden særdeles godt og er i øjeblikket i gang med opførelsen af Gartnerbyen i Bolbro på den tidligere GASA-grund. Det er et projekt til en samlet værdi af cirka en milliard kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];