Annonce
Rejser

Nyt chartermål i Grækenland

Vel nærmest indbegrebet af græsk feriestemning - i Agios Minas på fastlandet 70 kilometer nordøst for Athen. Foto: Henrik H. Breum

Det er sikkert de færreste danskere, der har hørt om den lille ferieby Agios Minas på det græske fastland, men det bliver der ændret på fra 2019-sæsonen.

Her bliver Suncharter det første, danske selskab, der sender gæster mod det nye feriemål halvanden times buskørsel nordøst for Athen, hvor landingshjulene bliver slået ned.

- Det er ikke vores målsætning at øge vores volumen, men vi vil til gengæld gerne kunne fremvise noget, som gæster ikke kan få alle andre steder, og det er der tale om her, siger direktør hos Suncharter, Bjarke Hansen.

Gæsterne kommer til at bo på all inclusive-hotellet Pelagos, der henover vinteren gennemgår en totalrenovering.

Hvis man en dag eller to vil være herre over egen menu, er det muligt at finde hyggelige tavernaer på kanten af havet, og hvis man kommer til at savne pulsen af byliv, er det nemt at komme ind til Chalkida. Det skønneste er at gå fire-fem kilometer langs kysten, men det er naturligvis også muligt at tage en taxa ind til den hyggelige havneby. /brum

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce