Annonce
Nyborg

Nyt byggeri på færgehavnen: Glæde over udsigt til flere små boliger

Direktør Jette Egeholm og formand Kurt Bjørnø har taget opstilling foran grunden på havnen i Nyborg, som Holmegaarden køber for 46 millioner kroner. Inklusiv 40 nye boliger, hvoraf cirka halvdelen bliver på 60-70 kvadratmeter. Foto: Kasper Riggelsen
Ventelisten hos AB Holmegaarden er nu oppe på 850 personer. Derfor er det ikke gjort med at bygge 40 nye boliger på havnen, lyder det fra boligforeningens formand Kurt Bjørnø.

Nyborg: Efterspørgslen efter mindre boliger, der ligger centralt, som samtidig er til at betale sig fra, bare stiger og stiger.

Det mærker man hos Nyborgs største almene boligselskab, AB Holmegaarden, der lige nu har hele 850 aktivt søgende på venteliste. Derfor glæder direktør Jette Egebjerg sig over udsigten til en hel ny afdeling af Holmegaarden med 40 boliger på havnen i Nyborg, nærmere bestemt Remisegade 2.

Sådan kommer de nye boliger på Remisegade i Nyborg til at se ud. Illustration: Pluskontoret Arkitekter A/S

- Vi er landet på en løsning, hvor der både er små og lidt større boliger. Hvor de første måske især henvender sig til enlige eller par uden hjemmeboende børn, er de lidt større boliger tænkt som familieboliger. Vi vil meget gerne have børnefamilier til at flytte ind, fortæller hun.

Annonce

Boligerne bliver på mellem 65 og 105 kvadratmeter, mens den månedlige husleje svinger fra 5100 kroner til 8200 kroner. Det ligger en smule over, hvad beboerne i Holmegaardens eksisterende bebyggelse i Remisegade betaler. Til gengæld er der billigere end at leje en bolig af samme størrelse på det private marked, påpeger AB Holmegaardens formand Kurt Bjørnø.

Også han glæder sig over aftalen med Skjøde Knudsen, der betyder, at entreprenørfirmaet bygger boligerne og efterfølgende sælger både grund og boliger videre til boligforeningen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi foretrækker at bygge selv, fordi vi dermed helt selv kan bestemme boligernes størrelse. Men jeg kan sagtens forestille mig, at bestyrelsen vil være med til at lave en lignende aftale en anden gang, hvis det betyder, at vi kan få bygget flere almennyttige boliger. For det er der brug for. Jeg så gerne, at vi byggede yderligere 200, men de skulle ikke nødvendigvis ligge på havnen, siger han Kurt Bjørnø.

Skjøde Knudsen kom først

Formanden ønsker ikke at uddybe, hvor man ellers har kikkerten rettet hen.

Han har dog intet imod at afsløre, at Holmegaarden længe har drømt om at få lov til at bygge på netop Remisegade 2.  Skjøde Knudsen kom bare først og indgik en handel med DSB Ejendomme.

Arealet på hjørnet af Remisegade og Holmens Boulevard ligger i umiddelbar forlængelse af en eksisterende afdeling af Holmegaarden, og både direktør og formand ser mange muligheder for stordriftsfordele.

Nogle af dem vil dog kræve, at de to afdelinger bliver lagt sammen, og det er der ikke taget stilling til på nuværende tidspunkt, understreger Jette Egebjerg.

Boligforeningen er heller ikke afklaret omkring, hvordan ventelisten til de nye boliger på havnen skal håndteres. Det afhænger helt af, hvad kommunen bestemmer sig for.

- I princippet kan kommunen diktere, at vi skal give fortrinsret til folk, der kommer udefra, bemærker Kurt Bjørnø.

Til gengæld ligger det fast, at det nye byggeri i vid udstrækning kommer til at ligne naboejendommen. Der bliver primært bygget i mursten, mens terrasserne får facader af glas.


Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi foretrækker at bygge selv, fordi vi dermed helt selv kan bestemme boligernes størrelse. Men jeg kan sagtens forestille mig, at bestyrelsen vil være med til at lave en lignende aftale en anden gang

Kurt Bjørnø, formand for AB Holmegaarden


Modsat Remisegade 1 er der ingen planer om elevatorer. I stedet bliver boligerne delt op, så de små lejligheder ligger i stueplan, mens de større lejligheder bliver bygget oven på i to etager med en trappe indenfor.

Den eksisterende afdeling af Homegaarden i Remisegade er et godt billede på, hvordan de nye boliger kommer til at se ud. Dog bliver der ikke tale om en elevator. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce