Annonce
Sydfyn

Nyt butikspar fik mus efter 14 dage: Kostede 800.000 kroner i omsætning

Simone og Jan Gårde Klingenbjerg havde kun været butiksejere i 14 dage, da de finder ud af, at de havde mus. Foto: Linea Andersen
Det nye købmandspar i Meny i Hesselager nåede kun at være butiksejere i 14 dage, inden de måtte lukke det hele ned i en uge på grund af mus. Det var til stor frustration og lukningen har givet et knæk i omsætningen. Parret er dog ovenpå igen og butikken er krydstjekket.

Hesselager: 14 dage. Så lang tid havde parret Simone og Jan Gårde Klingenbjerg nået at være butiksejere i Meny i Hesselager, inden de måtte lukke for kunderne på grund af mus.

Parret opdagede, at der var mus, da der var gnavet i en vare, og anmeldte det med det samme.

- Det er en af de ting, man frygter allermest som købmand, fortæller Jan Gårde Klingenbjerg.

Forsikringen var det allerførste parret tog kontakt til.

- For man skal være sikker på, at man kan komme igennem det, uden butikken lukker og slukker, siger Simone Gårde Klingenbjerg.

Derefter lukkede de butikken tirsdag 14. januar og tilkaldte Mortalin, der bekæmper skadedyr, som skulle lave diverse undersøgelser i butikken.

Annonce

Kan ikke gøre noget

Da Simone og Jan Gårde Klingenbjerg overtog Meny 1. januar 2020, var det også første arbejdsdag som butiksejere. De to har ellers været ansat i Føtex.

- At vi så skulle opleve mus efter kun 14 dage, er uheldigt og surt, siger Jan Gårde Klingenbjerg.

Men der var ikke noget at gøre. Der stod systematisk og grundigt arbejde for døren i en hel uge, hvor butikken med træplader blev delt op i 28 felter for at indkredse musenes aktiviteter. Der blev sat musefælder og strøget i alt fire kilo mel ud i forsøget på at fange dem.

- Først troede vi bare, der var én mus, men vi kunne se i melet, at der var flere, fortæller Jan Gårde Klingenbjerg og tilføjer, at man fandt tre mus i forretningen.

- Det giver en masse frustrationer. Man kan nemlig ikke gøre noget, for musene skal have ro. Man sender bare personalet hjem og venter, siger Simone Gårde Klingenbjerg.

Mistet omsætning

Det er ingen hemmelighed, at en uge uden kunder i butikken koster.

- Det er svært at sige, hvad der er tabt, men det er nok omkring 800.000 kroner i omsætning. Og en del af varerne er også blevet smidt ud, siger Jan Gårde Klingenbjerg og tilføjer, at parret har undersøgt, om man kunne give de spildte varer væk. Det kunne dog ikke lade sig gøre, da man frygter sygdom i de varer, som nu er sorteret ud af butikken.

Forsikringen dækker heldigvis det, som parret kunne have tjent i den uge, de har holdt lukket.

- På den måde skal det nok gå, siger Jan Gårde Klingenbjerg.

Det nye butikspar fortæller, at de dog har mødt stor opbakning fra kunderne under og efter.

- Der er en ret stor trofasthed, og der bliver bakket meget op om det at have butik i et lokalsamfund, siger Jan Gårde Klingenbjerg.

- Men man kan da ikke lade være med at tænke på, om man måske har mistet nogle kunder af det på sigt, tilføjer han.

Bliver paranoid

Fødevarestyrelsen var på besøg 13. januar efter parret havde anmeldt sig selv. Afgørelsen fra besøget venter de stadig på.

- Det er sjældent, man får en glad smiley, når der har været mus, lyder det fra Jan Gårde Klingenbjerg, der dog håber, det ikke bliver den helt sure smiley, som Meny får.

Men alt er krydstjekket og der er styr på tingene, lyder meldingen fra Simone og Jan Gårde Klingenbjerg, der torsdag havde endnu et besøg af Fødevarestyrelsen, der godkendte butikkens nuværende tilstand.

- Men man bliver lidt paranoid. Man føler, man ser mus overalt og man tjekker lige tingene igen, selvom det har været tjekket en gang, siger Jan Gårde Klingenbjerg og tilføjer, at 20 mand også har været i gang med en grundig rengøring.

Selvom det er lidt som en hammer i hovedet for Simone og Jan, så er de trods alt ovenpå igen.

- Vi skal bruge lidt tid på at komme ind i rutinen igen, men vi er klar til at sælge en masse varer til kunderne, siger Jan Gårde Klingenbjerg.

- Og jeg glæder mig rigtig meget til at komme ind i butikken, siger Simone, der er på barsel indtil marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce